Ικανοποιημένος από τον «στρατιωτικό» τρόπο διοίκησης του Δήμου ο δήμαρχος Πεντέλης
Πρόσωπα

Ικανοποιημένος από τον «στρατιωτικό» τρόπο διοίκησης του Δήμου ο δήμαρχος Πεντέλης

Στον πρόσφατο δημόσιο απολογισμό του για το έτος 2016, ο δήμαρχος Πεντέλης ομολόγησε ότι συμπεριφέρεται με «σκληρό» τρόπο στους συνεργάτες του, χωρίς μάλιστα αυτό να τον ενοχλεί καθόλου, αλλά και παραδέχθηκε ότι η στρατιωτική νοοτροπία του τον επηρεάζει ακόμη και σε αποφάσεις οικονομικής φύσεως για τον Δήμο.

Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις επιτυχίες των οικονομικών υπηρεσιών, αφού έπλεξε το εγκώμιο των υπαλλήλων, ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης πρόσθεσε ότι «αυτοί όλοι», λειτουργούν «κάτω από έναν καθημερινό εσωτερικό έλεγχο(…), που μπορεί να είναι κάπως σκληρός και κάποιοι να φεύγουν κλαίγοντας κάποιο πρωί, αλλά εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει, εμένα μ’ ενδιαφέρει αυτό που σας παρουσίασα» (σ.σ.: την οικονομική εικόνα του Δήμου).

Και στη συνέχεια, απαντώντας σε σχόλιο του επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει, Αντώνη Φειδοπιάστη, για το γεγονός ότι η διοίκηση του δημάρχου δεν έλαβε δάνειο με ευνοϊκούς όρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Δήμου, απάντησε: «Σχετικά με τα δάνεια έχω άλλη φιλοσοφία, τη φιλοσοφία του στρατού που κουβαλάω(…) Δεν παίρνω δάνεια».

Και βέβαια, παρ’ ότι «θυμήθηκε» κάποιες φορές ν’ αναφερθεί στους συνεργάτες του, το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του έγινε σε πρώτο πρόσωπο, που αν μη τι άλλο αποτύπωνε εύγλωττα τον συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης του Δήμου Πεντέλης.

Το πόσο ανθρώπινο μπορεί να είναι ένα μοντέλο διοίκησης που στηρίζεται στην αυταρχικότητα και τη σκληρότητα, το οποίο κάνει υπαλλήλους να κλαίνε στα γραφεία τους ή προσβάλλει συνεργάτες, αντιμετωπίζοντάς τους ως «φαντάρους» σε «πρωινή αναφορά», είναι κάτι που ο καθένας από εμάς μπορεί να το απαντήσει, αναλογιζόμενος το πώς θα ήθελε να του συμπεριφέρονται στον εργασιακό χώρο του.

Το πόσο επιτυχημένο μπορεί ν’ αποδειχθεί μακροπρόθεσμα ένα τέτοιο μοντέλο διοίκησης μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει απλώς ανατρέχοντας στις σελίδες ενός εγχειριδίου για το σύγχρονο management.

Όσο για το πόσο μπορεί να… περπατήσει το «μοντέλο διοίκησης Στεργίου» σε έναν Δήμο που θα κληθεί να λειτουργήσει -με σύγχρονο κι ευέλικτο τρόπο- στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet