Χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον Δήμο Πεντέλης

Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού ύψους 791.666 ευρώ, υπογράφηκε την Τρίτη 23/4, για τη χρηματοδότηση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Προμήθεια συστημάτων και ειδικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της διοικητικής – επιχειρησιακής ικανότητας του Δήμου, καθώς και την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας στο Δήμο Πεντέλης».

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το παραπάνω έργο είχε ενταχθεί τον Μάρτιο του 2023 στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην πρόσκληση Α.Τ. 08 στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» και αφορά:

  1. Προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στο Δήμο Πεντέλης.
  2. Προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος εντοπισμού πυρκαγιάς στο Δήμο Πεντέλης: α) Προμήθεια εξοπλισμού παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού Κέντρου Επιχειρήσεων. β) Οχήματα πολιτικής προστασίας. γ) Υπηρεσίες Πρόγνωσης και παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών (Προγραμματική Σύμβαση με Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών).
  3. Προμήθεια συστήματος τηλεϊατρικής για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19 στο Δήμο Πεντέλης-Σύστημα τηλεϊατρικής με panic button.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet