Εισηγητής στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Βλ. Σιώμος
Θεσμικοί Φορείς

Εισηγητής στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Βλ. Σιώμος

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο και συγκεκριμένα στον Εκθεσιακό Συνεδριακό Πολυχώρου του Δήμου Βόλου, από τις 21 έως και τις 23 Νοεμβρίου 2022 με θέμα «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση – (Σύγχρονοι Ψηφιακοί, Πράσινοι Δήμοι – Στην υπηρεσία των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών)» πραγματοποίησε ομιλία – εισήγηση με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας», ο αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος.

Στην τοποθέτησή του ο Βλάσσης Σιώμος τόνισε:

«Η Πολιτική Προστασία που κάποτε αποτελούσε μιας δεύτερης τάξης πολιτική σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής κρίσης, της συχνότητας εμφάνισης συμβάντων αλλά και μιας ευρείας πολιτικής βούλησης, έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βασικό πυλώνα πολιτικής.

Είναι σταθερή και διαρκής η προσπάθεια, αναβάθμιση του σχεδιασμού, της οργάνωσης και ενίσχυσης των Οργάνων και των Δομών Πολιτικής Προστασίας. Δομές που ενισχύονται με εξοπλισμό, με εργαλεία, με τεχνογνωσία και με εκπαίδευση. Σ ’αυτήν την πραγματικά δημιουργική και εξελικτική φάση της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας, η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση με τους Δήμους και τους Συνδέσμους, με την εγγύτητα στη διαχείριση των τοπικών αναγκών και συμβάντων, διαδραματίζουν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο. Ρόλο πολυδιάστατο, νευραλγικό και υπερβατικό, αφού ξεπερνά πολλές φορές τις συμβατικές, θεσμικές υποχρεώσεις και αναδεικνύει την ευαισθησία, τη δυναμική και την αυταπάρνηση των τοπικών κοινωνιών να ορθώσουν ένα τείχος προστασίας απέναντι σε κάθε κίνδυνο απειλής από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα κύρια θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τους Συνδέσμους αλλά και όλους όσους ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet