Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ
Θεσμικοί Φορείς

Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ

Την πρώτη της συνεδρίαση, για τη θητεία 2024-2028, πραγματοποίησε η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλαδος (ΚΕΔΕ), υπό τον πρόεδρό της, δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης Βλάσση Σιώμο.

Στη συνεδριάση έγινε παρουσίαση των  μελών και των επιστημονικών συνεργατών της Επιτροπής και κατόπιν οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Βλάσση Σιώμο για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για διάφορα θέματα  που απασχολούν τους δήμους και τους πολίτες κατά την αντιπυρική περίοδο. καθώς και για ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή της πρόσφατης εγκυκλίου πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων και αποφασίστηκαν οι  προτάσεις της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα θέματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Συζητήθηκαν, επίσης, και αποφασίστηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία και στεγαστική συνδρομή».

Τέλος, μετά από εισήγηση του προέδρου έγινε ομόφωνα αποδεκτός ο προγραμματισμός δράσης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ για το έτος 2024.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet