Δ. Καιρίδης: ΕΥΔΑΠ, η επίλυση μίας κατάφωρης αδικίας
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Δ. Καιρίδης: ΕΥΔΑΠ, η επίλυση μίας κατάφωρης αδικίας

Ότι «αποκαταστάθηκε μία κατάφωρη αδικία που αφορά δεκάδες κατοίκους της Βόρειας Αθήνας, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής σχετικά με τη χρέωση τελών αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ» τονίζει ο βουλευτής της Ν.Δ. του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Ειδικότερα, ο κ. Καιρίδης αναφέρει:

«Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου κατέθεσα σχετική ερώτηση στη Βουλή και ένα μήνα αργότερα, με χαρά και ικανοποίηση, έλαβα την απάντηση ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την άρση αυτής της αδικίας εις βάρος των καλόπιστων ιδιωτών. Έτσι, αυτοί δεν θα υποχρεώνονται, όπως σήμερα, στην καταβολή τελών αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ αν, χωρίς υπαιτιότητά τους, παραμένουν ασύνδετοι με τον παρακείμενο αποχετευτικό αγωγό.

Μέχρι σήμερα, μετά την παρέλευση ενός εξαμήνου από την κατασκευή του εν λόγω αγωγού, οι παρακείμενοι ιδιοκτήτες υποχρεώνονταν σε καταβολή αν και, πολλές φορές, καθυστερούσε η σύνδεσή τους για χρόνια, χωρίς δική τους ευθύνη, κι ενώ οι ίδιοι την είχαν αιτηθεί, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων στις εργολαβίες σύνδεσης.

Ο σεβασμός στο κράτος δικαίου επιβάλλει ο πολίτης να μην τιμωρείται και να μην πληρώνει για υπηρεσίες που δεν του παρέχονται με ευθύνη της διοίκησης. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά πολλές περιοχές της Βόρειας Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet