Νέα Αρχή: Χωρίς ΜΑΠ και με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Νέα Αρχή: Χωρίς ΜΑΠ και με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Στο θέμα της παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), αλλά και των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής θίγει η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή. Μάλιστα, κοινοποιεί και σχετική ανακοίνωση-καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Άφησαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου μας χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας για δύο χρόνια και σε όλη την περίοδο της πανδημίας!!! Και επί πλέον για μεγάλο διάστημα απλήρωτες υπερωρίες και νυκτερινή εργασία!!!

»Ασκήσαμε στη διοίκηση Ζορμπά σφοδρή κριτική γι’ αυτό το θέμα και είχαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διαβεβαιώσεις κατά καιρούς ότι θα καταβάλλουν τα χρήματα για τα ΜΑΠ, θα τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες των υπερωριών και φυσικά ακούσαμε τα γνωστά επιχειρήματα συμψηφισμού με το παρελθόν. 

»Και «οι προηγούμενοι τα ίδια έκαναν». Είναι η μόνιμη επωδός. Περιμέναμε μία συγγνώμη ή έστω μία πράξη αυτοκριτικής, αφού η παραίτηση και η ανάληψη ευθυνών είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτούς. Γαντζωμένοι στην “καρέκλα” δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

»Φταίει η ανικανότητα, η ασχετοσύνη, η έλλειψη συντονισμού, η αναλγησία,  η “τιμωρία γιατί κοντράρουν τον δήμαρχο” ή όλα μαζί; Κανείς δεν ξέρει. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που βιώνουμε. Η παραβίαση της νομοθεσίας και η καθυστέρηση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Έτσι αντιλαμβάνονται την προστασία της δημόσιας υγείας;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet