Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι αποδείχθηκε στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι αποδείχθηκε στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου

Στη χθεσινή (16/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται η παράταξη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, σημειώνοντας ότι αποδείχθηκαν τα εξής:

α. Ότι ο λαϊκιστής «δεξιός» κ. Γιώργος Οικονόμου και ο λαϊκιστής «αριστερός» κ. Γιάννης Σταθόπουλος, πλέον «έσονται εις σάρκαν μίαν».

β. Ότι και οι δυο  δεν έχουν καμιά γνώση για τα προβλήματα της πόλης και τις λύσεις τους. Δεν απορούμε καθόλου, παρά το γεγονός πως ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος διατέλεσε και δήμαρχος. Άλλωστε, μάλλον διακοσμητικός ήταν, αφού δεν κατάφερε στα 5 χρόνια της θητείας του να προσθέσει κάτι ουσιαστικό στην πόλη. Ούτε με τον κ. Οικονόμου, καθώς άρχισε να ενημερώνεται για την πόλη μόλις τα τελευταία δύο χρόνια.

γ. Ότι, δυστυχώς, φάνηκε να ομαδοποιείται μαζί τους και ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης.

Οι τρεις αυτοί, αρχικά, στις 9 Σεπτεμβρίου, είχαν ακυρώσει με εξωθεσμικό τρόπο τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν συζητήθηκε τότε η εισήγηση της δημοτικής αρχής να μεταστεγαστούν η υπηρεσία Πρασίνου και η Αυτεπιστασία σε οικόπεδο που θα νοικιαστεί στα όρια της πόλης, με τη μικρότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους, στην οδό Παναγούλη.

Η μεταστέγαση κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη, λόγω του ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον χώρο που σε λίγο θα ξεκινήσει η ανέγερση του δημαρχείου. Και ακύρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δήθεν δεν ακούσαμε τις προτάσεις τους. Στο Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, καταψήφισαν την εισήγηση, με έωλα επιχειρήματα.

Και ενώ περιμέναμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τις προτάσεις τους, εκπλαγήκαμε από το μέγεθος της άγνοιας, της ανευθυνότητας και του παραλογισμού τους. Η πρόταση που κατάθεσαν, αφού πιέστηκαν γιατί μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν είχαν κάτι το συγκεκριμένο, ήταν να  μεταστεγαστούν οι Υπηρεσίες αυτές, τα μηχανήματα και τα οχήματά τους, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη»). Δηλαδή εντός του οικιστικού ιστού και σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος Πολιτισμού. Οι δε εργαζόμενοι να «στοιβαχτούν» σε ένα παλιό τολ, που μάλιστα είχε καεί παλαιότερα και χρησιμοποιείται σαν αποθήκη.

Μπορεί ο κ. Σταθόπουλος να μην έχει συνέλθει ακόμη από την ηχηρή αποδοκιμασία των πολιτών για την ανεπάρκειά του, στις εκλογές 2019. Μπορεί ο κ. Οικονόμου να μην έχει συγχωρήσει τους πολίτες που δεν τον επέλεξαν, παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια να τους ξεγελάσει πως ήταν ο εκλεκτός της Ν.Δ. Αλλά η πόλη δεν μπορεί να πληρώνει ούτε τις εμμονές ούτε τα συμπλέγματά τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να βρίσκεται στη διάθεση της τυραννικής ομηρίας που θέλουν να επιβάλουν απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενοι έναν στρεβλό νόμο. Οι πολίτες βλέπουν, ακούν και ενημερώνονται.

Καλούμε λοιπόν τους 3 αυτούς επικεφαλής να καταθέσουν επίσημα για ψήφιση  στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή τους, να μεταστεγαστεί η Υπηρεσία Πρασίνου και η Αυτεπιστασία με τα μηχανήματα και τα οχήματά τους στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης». Με τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που διαθέτουν όλοι μαζί (συνολικά 18) η πρότασή τους θα περάσει. Οφείλουν όμως, να ενημερώσουν και τους κατοίκους της πόλης για την πρότασή τους αυτή, αλλά  και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών για το πού θέλουν να τους «παραπετάξουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet