Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έρχεται σε κόντρα και με τον Σταθόπουλο για την πλατεία Άη Γιάννη
Κοινωνία

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έρχεται σε κόντρα και με τον Σταθόπουλο για την πλατεία Άη Γιάννη

Μετά την αντιπαράθεση με τον τέως δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής Γιάννης Μυλωνάκης έρχεται σε κόντρα και με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο για την πορεία των εργασιών στην πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή.

Αφορμή και πάλι μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή τη φορά του κ. Σταθόπουλου, στην οποία αναφέρει:

«Γ. Σταθόπουλος: Δυστυχώς, έχασε η πόλη μας

Ο κ. Μυλωνάκης με τον κ. Ζορμπά τσακώνονται για τις εργασίες στην Πλατεία Αγ. Ιωάννου. Είναι οι ίδιοι που “αγκαλιά”, ακύρωσαν το 2019 την εξαιρετική δημοπρατημένη στη θητεία μας ανάπλαση της ίδιας Πλατείας. Ήταν έργο έτοιμο για να ξεκινήσει στα τέλη του ’19, με σοβαρό εργολάβο και με χρηματοδότηση (τώρα πληρώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής), θα είχε ολοκληρωθεί το 2020 και θα το χαίρονταν οι κάτοικοι».

Η απάντηση του κ. Μυλωνάκη, μέσω ανακοίνωση της παράταξής του, Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή, είναι σε σκληρό ύφος, χρέωνοντας στο επικεφαλής της Νίκης Πολιτών «λαϊκισμό» και χαρακτηρίζοντας ως «αμφιβόλου νομιμότητας» την εργολαβία που επιχείρησε να προχωρήσει για την πολύπαθη πλατεία ο πρώην δήμαρχος.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μυλωνάκης αναφέρει:

«Και ο λαϊκισμός έχει τα όρια του

Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη Πολιτών κ. Γ. Σταθόπουλος επιμένει να αντιπολιτεύεται με όρους λαϊκισμού. Μια στάση που κράτησε και κατά την προεκλογικό περίοδο και κρίθηκε από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής. 

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα και αναφερόμενος στην ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννου, εγκαλεί τη νυν δημοτική αρχή πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση, μαζί με την τότε διοίκηση του κ. Βασίλη Ζορμπά, “αγκαλι“” ακύρωσαν “την εξαιρετικά δημοπρατημένη ανάπλαση της πλατείας”, ένα έργο το οποίο, όπως αναφέρει “ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το 2019 από σοβαρό εργολάβο”.

Δεν γνωρίζουμε αν ο εργολάβος ήταν “σοβαρός”. Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Σταθόπουλος δεν είναι καθόλου σοβαρά. Ας φρεσκάρουμε λοιπόν τη μνήμη του και ας του θυμίσουμε τι ακριβώς “ακυρώσαμε”.

  • Η οικονομική επιτροπή του Δήμου, κατόπιν σχετικής εισήγησης και της τότε δημοτικής αρχής, ακύρωσε τον διαγωνισμό καθώς η μελέτη του έργου δεν πέρασε ποτέ από διαβούλευση, ούτε από το τότε δημοτικό συμβούλιο, αλλά ήρθε βεβιασμένα λίγο πριν τη λήξη της θητείας του κ. Σταθοπούλου.
  • Εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που παρουσίαζε η μελέτη το αρμόδιο ελεγκτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής την έκρινε ως ακατάλληλη για χρηματοδότηση. 
  • Η εργολαβική εταιρεία, που στη λήξη της θητείας του κ. Σταθόπουλου κέρδισε τον διαγωνισμό, προσέφυγε στις 17/8/2020 στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων (ΑΕΕΠ) κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής που ακύρωνε τη δημοπράτηση. Η ΑΕΠΠ, κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, εξέτασε την προσφυγή και τελικά την απέρριψε ως απαράδεκτη, νόμω και ουσία αβάσιμη (αρ. απόφασης 1292/2020).
  • Ο εξωραϊστικός σύλλογος “Άγιος Ιωάννης”, σε ανακοίνωση του στις 2 Αυγούστου του 2019, αφού επισημαίνει ότι ο κ. Σταθοπουλος δημοπράτησε ένα έργο στο παρά πέντε της λήξης της θητείας του, ενώ το υποσχόταν εδώ και 2 χρόνια, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως δεν συμφωνεί με την απόφαση του τότε Δημάρχου, επειδή, συν τοις άλλοις, δεν έχει ενημερωθεί και ποιο από τα τέσσερα (4) σχέδια ανάπλασης πλατείας που κατά καιρούς του είχαν παρουσιαστεί από την τότε δημοτική αρχή, πρόκειται τελικά να εφαρμοσθεί.

Αυτό λοιπόν που “ακυρώσαμε αγκαλιά” κύριε Σταθόπουλε ήταν μια δημοπράτηση αμφίβολης νομιμότητας, φωτογραφικού χαρακτήρα, που είχε απορριφθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου, την Περιφέρεια και τον τοπικό σύλλογο. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού». 

Νεότερη ενημέρωση (21:19)

Στο θέμα επανήλθε ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος απαντά στην ανακοίνωση της παράταξης Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευής, σημειώνοντας:

«Γ. Σταθόπουλος: Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση

Ο κ. Μυλωνάκης πριν προλάβει “να στεγνώσει το μελάνι” της σημερινής μου ανάρτησης, με επιβεβαίωσε. Έγραψα, πριν λίγες ώρες ότι τσακώνεται με τον κ. Ζορμπά για τις εργασίες στην Πλατεία Αγ. Ιωάννου, ενώ οι δυο του “αγκαλιά” ακύρωσαν το 2019 την εξαιρετική δημοπρατημένη στη θητεία μας ανάπλαση της ίδιας Πλατείας. Στην απάντηση του, μάλιστα, χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα επιχειρήματα του κ. Ζορμπά:

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου (όπου ο κ. Μυλωνάκης ψήφισε μαζί με τον κ. Ζορμπά την ακύρωση του έργου, αντίθετα με τις ψήφους Σταθόπουλου, Οικονόμου και Γκόνη), το αρμόδιο ελεγκτικό τμήμα της Περιφέρειας Αττικής…, η εργολαβική εταιρεία…, ο εξωραϊστικός σύλλογος “Άγιος Ιωάννης”…

ΟΛΑ τα επιχειρήματα του κ. Ζορμπά. Και στο τέλος η απόλυτη απρέπεια: “Ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός” γράφει ο κ. Μυλωνάκης.

Λυπάμαι πραγματικά. Ήταν μια εξαιρετική ανάπλαση, ένα έργο μας που είχε χρηματοδότηση, αντίθετα με το τωρινό που το πληρώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, και που θα είχε ολοκληρωθεί το 2020 και θα το χαίρονταν από τότε οι κάτοικοι.

ΥΓ: Έγραψε, τότε, Δημοτικός μας Σύμβουλος, που σήμερα είναι Αντιδήμαρχος του κ. Μυλωνάκη: “Η προσπάθεια των κ. Ζορμπά – Μυλωνάκη να σβήσουν το αποτύπωμα της Δημοτικής Αρχής της ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και του τ. Δημάρχου Ι. Σταθόπουλου κλιμακώνεται επικίνδυνα για την πόλη. Έτσι, μετά την απόφαση τους για κατάργηση του ανοικτού πολιτιστικού χώρου ταινιών, συναυλιών και παραστάσεων στο ΠΑΡΚΟ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ” έλαβαν νέα απόφαση. Τη ματαίωση της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Ιωάννου… Σήμερα, οι κ. Ζορμπάς -Μυλωνάκης ανέλαβαν πολύ μεγάλη ευθύνη, την οποία ουδείς δημότης/κάτοικος ανέθεσε σε αυτούς. Αν –ο μη γένοιτο– υπάρξει πλήρες αδιέξοδο, θα πρέπει επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διότι, οι πολίτες επιθυμούν συνέχεια στο έργο και όχι εμπάθειες, που τελικά αποβαίνουν σε βάρος τους”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet