«Πολύ λυπηρό» για τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά να χαρακτηρίζονται φασίστες ή ναζιστές οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής
Πολιτική

«Πολύ λυπηρό» για τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά να χαρακτηρίζονται φασίστες ή ναζιστές οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

Ένα σχόλιο που τουλάχιστον προβληματίζει έκανε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Με αφορμή πρόσφατη αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής Παρέμβασης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή και του πρώην δημοτικού συμβούλου και μέλους της παράταξης του δημάρχου Φώτη Αλεξόπουλου και επικαλούμενος καταδικαστικό σχόλιο του τέως δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Νίκη των Πολιτών, Γιάννη Σταθόπουλου, ο νυν δήμαρχος χαρακτηρίζει ως «πολύ λυπηρό» να χαρακτηρίζονται οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ως «φασίστες» και «ναζιστές».

Ειδικότερα, στο σχόλιό του ο κ. Ζορμπάς αναφέρει:

«Εάν ο πρώην δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής θεωρεί τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής την περίοδο 2012 -2019 (7% – 9% περίπου) φασίστες ή ναζιστές είναι πολύ λυπηρό. Ας τον ενημερώσουν αυτοί που γνωρίζουν, γιατί μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Αναμφίβολα, οι αφοριστικοί-ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση νοσηρών φαινομένων και δεν αντιμετωπίζουν τα γενεσιουργά αίτια εμφάνισης εγκληματικών οργανώσεων όπως αυτή της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον να δηλώσει δημόσια ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής πώς θα χαρακτήριζε ο ίδιος όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή, την περίοδο μάλισα που αναφέρει, δηλαδή όταν ήταν πλέον γνωστά τόσο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και τα άλλα έκτροπα στα οποία είχαν προβεί μέλη του πολιτικού αυτού εκτρώματος…

Εμείς απλώς θα παραθέσουμε μια φράση από το κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι για τον νεοναζισμό και τον εθνικισμό, που γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του:

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του».

Ακολουθούν οι αναρτήσεις της αντιπαράθεσης:

Οι πρώτες αντιδράσεις για την ανάρτηση του δημάρχου ήρθαν από τους Φυσάει Κόντρα, αλλά και τον επικεφαλής της παράταξης Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet