Α. Ντινόπουλος: Δεν θα κατέβαινα δήμαρχος στα Βριλήσσια εάν είχαν γίνει στην πόλη όλα όσα νομίζω ότι έπρεπε να γίνουν
Πολιτική

Α. Ντινόπουλος: Δεν θα κατέβαινα δήμαρχος στα Βριλήσσια εάν είχαν γίνει στην πόλη όλα όσα νομίζω ότι έπρεπε να γίνουν

Περίπου ένα 24ωρο μετά την αναγγελία της υποψηφιότητάς του ως δημάρχου για τον Δήμο Βριλησσίων, στις εκλογές του Μαΐου 2019, ο Αργύρης Ντινόπουλος μιλά για το τι τον οδήγησε στην απόφασή του, πώς αυτή έγινε δεκτή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει τον νέο εκλογικό νόμο και δηλώνει ανοιχτός σε συγκλίσεις και συνθέσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94FM» ο Αργύρης Ντινόπουλος εξήγησε την απόφασή του να επιστρέψει στον αυτοδιοικητικό χώρο ως εξής:

«Το 2002, που η δημοσιογραφία ήταν στα πάνω της, αποφάσισα να γίνω δήμαρχος Βριλησσίων. Όταν ως δήμαρχος Βριλησσίων ήμουν στα πάνω μου, το 2006, αποφάσισα, έπειτα από την πρόταση του Κ. Καραμανλή, να κατέβω υποψήφιος υπερνομάρχης και στη συνέχεια να έχω τη συγκεκριμένη πορεία στη Βουλή. Τώρα που και πάλι η Νέα Δημοκρατία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή είναι στα πάνω της, αποφασίζω να γυρίσω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στον Δήμο Βριλησσίων για έναν και μόνο λόγο: γιατί πιστεύω ότι όλη αυτή η εμπειρία που έχει αποκτηθεί στην πολιτική, το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος για να τη μετουσιώσει είναι μια προσφορά στον τόπο του, δηλαδή στα Βριλήσσια, που με ανέδειξαν και στον πολιτικό στίβο».

Καλούμενος να σχολιάσει τα πώς τα έχουν πάει οι δημοτικές αρχές μετά το 2006, οπότε και ο κ. Ντινόπουλος παρέδωσε τη δημαρχία, εκείνος απάντησε διπλωματικά:

«Εκτιμώ βαθύτατα και τους δύο δημάρχους, βεβαίως πρωτίστως τον δήμαρχο ο οποίος με διαδέχθηκε (σ.σ.: ο Κώστας Ιωαννίδης).

»Θα σας πω μόνο ότι δεν θα έπαιρνα την απόφαση να επιστρέψω στον Δήμο Βριλησσίων, εάν πίστευα ότι η σημερινή δημοτική αρχή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν γίνει, είχε κάνει αυτά που νομίζω ότι πρέπει να γίνουν στα Βριλήσσια».

Όπως είπε στη συνέχεια, ο ίδιος θα παρουσιάσει στους συνδημότες του ένα πρόγραμμα έργων, με ορίζοντα υλοποίησης την τετραετία και στο… χέρι των τελευταίων είναι αν το εγκρίνουν ή όχι.

Σχολιάζοντας τον νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι είναι «καταστροφικός» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έφερε ως παράδειγμα τον Δήμο Βριλησσίων, στον οποίο εάν οι προηγούμενες εκλογές γίνονταν με τον «εκλογικό νόμο Σκουρλέτη», η νυν δημοτική αρχή αντί για 19 δημοτικούς συμβούλους, θα είχε 6! Την ίδια στιγμή, έσπευσε να θυμίσει ότι εάν οι βουλευτικές εκλογές προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, η Νέα Δημοκρατία -εφόσον κερδίσει τις εκλογές- έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ίδιος δηλώνει ανοιχτός στις συνεργασίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος των νέων δημάρχων είναι να μπορέσουν να κάνουν τις απαραίτητες συνθέσεις, έτσι ώστε αυτό το οποίο θα έχουν εξαγγείλει ως πρόγραμμα να εφαρμοσθεί».

Σχετικά με το εάν θα πάρει ή όχι το χρίσμα από τη Ν.Δ. ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε: «Αντιλαμβάνεσθε ότι πριν πάρω την απόφασή μου, επειδή είμαι και στέλεχος για χρόνια της Ν.Δ., ενημέρωσα τον πρόεδρο του κόμματος. Από εκεί και πέρα το κόμμα είναι αυτό που θα κρίνει τι θα κάνει συνολικά. Πάντως, η ηγεσία του κόμματος εγκρίνει την επιλογή μου αυτή και συμφωνεί μαζί της, και θα έλεγα ότι είναι μια ευρύτερη επιλογή του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές να συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία έχουν μια αυτοδιοικητική πορεία και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών».

Μια εμπειρία που διαθέτει αναμφίβολα ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι: «Δεν σας κρύβω ότι δεν θα έπαιρνα αυτή την απόφαση εάν δεν μου το ζητούσαν εδώ και πολύ καιρό οι συνδημότες μου. Πιστεύω ότι ο πολιτικός έχει μεγάλη σημασία να ακούει στην κατάλληλη στιγμή τη φωνή της κοινωνίας. Κι εγώ έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προσφέρω στα Βριλήσσια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet