Δράσεις Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στους τομείς Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Ποιότητα Ζωής

Δράσεις Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στους τομείς Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η αλλαγή στα καπάκια 130 κάδων απορριμμάτων λόγω φθοράς τους, με τη σχετική δράση να βρίσκεται σε συνέχεια, όπου απαιτείται, ενώ, παράλληλα, ο Δήμος επέκτεινε τη συνεργασία του με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και στην ανακύκλωση μικροσυσκευών και λαμπτήρων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου: «Το περιβάλλον, η ποιότητα ζωής και συνεπώς η καθαριότητα, αλλά και οι φιλοπεριβαλλοντικές διαδικασίες διαχείρισης απορριμμάτων και εν τέλει η καθημερινότητα στη Λυκόβρυση – Πεύκη βρίσκεται για τη δημοτική Αρχή της διοίκησης του Τάσου Μαυρίδη στις υψηλότερες θέσεις της πολιτικής βούλησης, δράσης και πράξης».

Στο πλαίσιο αυτό και συγκεκριμένα στον τομέα της καθαριότητας η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προμηθεύθηκε 130 καπάκια κάδων απορριμμάτων (πράσινοι κάδοι) τα οποία και χρειάζονταν αλλαγή προϊόντος της φθοράς του χρόνου. Η αλλαγή των καπακιών έχει ολοκληρωθεί.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: «Έχουμε θέσει επί τάπητος όλο το πλάνο της καθαριότητας του Δήμου και επεξεργαζόμαστε καθετί που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας στον συγκεκριμένο τομέα. Προτεραιότητά μας η καθαριότητα, προτεραιότητά μας το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαβιώνουμε στη Λυκόβρυση – Πεύκη. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ήδη μέσα στις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος επέκτεινε τη συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και στην ανακύκλωση μικροσυσκευών και λαμπτήρων. Τα οφέλη της ανακύκλωσης ή ευρύτερα της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων είναι γνωστά και πλήρως τεκμηριωμένα. Η ανακύκλωση συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σκοπιά. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων διότι επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Είναι στάση ζωής, είναι η στάση της διοίκησής μας. Σύμφωνα άλλωστε με την Ε.Ε., η καθολική εφαρμογή της υπάρχουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με τα απόβλητα θα μπορούσε να μειώσει το κόστος κατά 72 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2020, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργούσε περισσότερες από 400 χιλ. θέσεις εργασίας, ενώ θα αύξανε την ετήσια διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση επιφέροντας κέρδος αξίας 42 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα άλλωστε σήμερα προχωρά τη διαδικασία του Νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων όπου κεντρικός είναι ο ρόλος των ΟΤΑ».

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να παραδίδουν τις μικροσυσκευές τους στα ακόλουθα Δημοτικά Σημεία Συλλογής:

Σημείο Οδός Μέσο συλλογής
Δημαρχείο Λυκόβρυσης Αγ. Βαρβάρας 25, Λυκόβρυση 1 plexi glass 430 lt
Δημαρχείο Πεύκης Ελ. Βενιζέλου 15, Πεύκη 1 πλαστικό 240 lt
ΚΑΠΗ Πεύκης Πατρ. Γρηγορίου Ε 15 1 plexi glass 430 lt
ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης Νικολάου Φυρογένη 4 1 plexi glass 430 lt
Δημ. Στάδιο Πεύκης Δημοκρατίας 40 1 plexi glass 430 lt
Βιβλιοθήκη Πεύκης Αφροδίτης 4 1 plexi glass 430 lt

 

Οι λάμπες προς ανακύκλωση απορρίπτονται σε ειδικούς κάδους που βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

Σημείο Οδός Μέσο συλλογής
Δημαρχείο Λυκόβρυσης Αγ. Βαρβάρας 25, Λυκόβρυση 1 χάρτινο stand λαμπτήρων
Δημαρχείο Πεύκης Ελ. Βενιζέλου 15, Πεύκη 1 χάρτινο stand λαμπτήρων
ΚΑΠΗ Πεύκης Πατρ. Γρηγορίου Ε 15 1 χάρτινο stand λαμπτήρων
ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης Νικολάου Φυρογένη 4 1 χάρτινο stand λαμπτήρων
Δημ. Στάδιο Πεύκης Δημοκρατίας 40 1 χάρτινο stand λαμπτήρων
Βιβλιοθήκη Πεύκης Αφροδίτης 4 1 χάρτινο stand λαμπτήρων

 

Για την ανακύκλωση των μεγάλων συσκευών, όπως ψυγείο, κλιματιστικό και άλλες ογκώδεις συσκευές, οι δημότες μπορούν να τις παραδίδουν στο συνεργείο του Δήμου, έχοντας εναποθέσει τις συσκευές στο πεζοδρόμιο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. 210 6145130).

Όλες οι συσκευές που παραλαμβάνει ο Δήμος μεταφέρονται μέσω της Ανακύκλωσης Συσκευών Α.Ε. σε εξειδικευμένη μονάδα για απορρύπανση και επεξεργασία, με σκοπό τη μείωση της ρύπανσης και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Μάνος Μινος

    Τους κάδους τούς σπάνε οι εργαζόμενοι του Δήμου στα απρηματοφορα .αγ. Γεωργίου και Δωδεκανήσου
    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet