Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης εντάχθηκε στην Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου για τα ΣΦΗΟ
Κοινωνία

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης εντάχθηκε στην Πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου για τα ΣΦΗΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε τον καθορισμό 254 Δήμων ως προσωρινών δικαιούχων στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα σε αυτούς τους Δήμους είναι και ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης ως του ποσού των 49.600,00 ευρώ. Επιπλέον, το Πράσινο Ταμείο αποφάσισε τη διάθεση συνολικού ποσού μέχρι 11.552.332,15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την υλοποίηση των εν λόγω προτάσεων των Δήμων, αναφέρει η διοίκηση.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης επισημαίνει ότι μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών, το Πράσινο Ταμείο θα προχωρήσει στον καθορισμό των Δήμων ως οριστικών δικαιούχων και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης, ενώ η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται εντός της προθεσμίας των έξι μηνών που προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των επόμενων ετών για τη χώρα μας. Ως Δήμος, που έχει σε προτεραιότητα τις πράσινες πολιτικές, συμμετέχουμε στις διαδικασίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να χωροθετηθούν στην πόλη μας οι δημοσίως προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθούν και οι σχετικές υποδομές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet