Συμμαχία Πολιτών: Πανικόβλητη η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για τη «χωματερή» έξω από τη Μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Πανικόβλητη η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης για τη «χωματερή» έξω από τη Μονή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, αναφέρεται εκ νέου στον χώρο έξω από τη Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και τονίζει ότι η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης έστειλε, «πανικόβλητη», φορτηγά για να καθαρίσουν την περιοχή.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους ότι η δημοτική μας παράταξη Συμμαχία Πολιτών και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, λειτουργούν κατά την άσκηση των θεσμικών τους καθηκόντων με μετριοπάθεια και χωρίς κορώνες. Γιατί θεωρούμε ότι στα δημοτικά πράγματα προέχουν η συνεννόηση και η συνεργασία, από όλες τις πλευρές. Γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να σιωπά όταν ο δήμαρχος και η ομάδα του παρανομούν ή δεν φροντίζουν για την λύση των προβλημάτων της πόλης και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Στις περιπτώσεις αυτές είναι φυσικό εμείς να μην επιτρέπουμε να γίνονται… παιχνίδια σε βάρος του Δήμου μας.

»Παραδείγματα πολλά. Η αδιαφάνεια, η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η προστασία των δασών και του περιβάλλοντος, η ρουσφετολογία στις προσλήψεις εργαζομένων, η ανυπαρξία φροντίδας για την παιδεία, τους νέους, τις κοινωνικές δομές, την Τρίτη Ηλικία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.λπ. Και βεβαίως, στα θέματα καθαριότητας στα οποία τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι απαράδεκτη».

«Η διοίκηση του Δήμου έφτασε στο σημείο να δημιουργεί… χωματερή μέσα στην πόλη και μάλιστα δίπλα στη γνωστή πανελληνίως μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου», ανέφερει ο επικεφαλής και πρώην δήμαρχος, Πεύκης και προσθέτει: «Προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να προειδοποιήσουμε τον κ. Μαυρίδη και την ομάδα του να κόψουν τις κακές συνήθειες. Αλλά αυτοί τον χαβά τους. Και δυστυχώς υπό την ανοχή κάποιων που όφειλαν να είναι απέναντί τους. Γι’ αυτό και η πρόσφατη δήλωσή μας ότι τον λόγο θα έχει πλέον η δικαιοσύνη». 

Επιπλέον, η δημοτική σημειώνει: «Είναι αλήθεια ότι μετά την τελευταία προειδοποίηση που κάναμε την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση του Δήμου πανικόβλητη έστειλε φορτηγά (που δεν ανήκουν στον Δήμο) να καθαρίσουν, με την επίβλεψη του αντιδημάρχου, τη “χωματερή” και για να αποφύγουν τις σοβαρές συνέπειες. Η εικόνα το Σαββατοκύριακο άλλαξε χωρίς βεβαίως να σημαίνει ότι καθάρισαν τα πάντα».

«Αυτή ήταν και η τελευταία μας προειδοποίηση στον δήμαρχο και την ομάδα του. Οι ευθύνες τους είναι πολλές και δεν είναι μόνο διοικητικές. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, έστω και μόνοι μας, αφού όπως έχετε διαπιστώσει ότι ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη του κ. Μαυρίδη δεν δείχνουν ενδιαφέρον να καταργηθεί η χωματερή. Θα κάνουμε το καθήκον μας όπως και στην άλλη χωματερή επί δημαρχίας, Δ. Φωκιανού, έξω από το ημιτελές κλειστό, την οποία έκλεισε χάρη στις κινήσεις της Συμμαχίας Πολιτών» κατέληξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Τέλος, η δημοτική παράταξη υπογραμμίζει: «Είμαστε ε΄δω όλα τα μέλη της παράταξης, απέναντι σε όλους εκείνους που κάνουν κακό στην πόλη

»Υ.Γ.1:  Η ομάδα δράσης της δημοτικής μας κίνησης με τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης Κώστα Ξανθόπουλο και με τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο θα είναι σε επιφυλακή.

»Υ.Γ. 2: Ο δήμαρχος, κ. Μαυρίδης, εξακολουθεί να μην παραχωρεί χώρο για να συνεδριάζουν τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών, την ώρα που σε άλλες παρατάξεις έχει παραχωρήσει, όπως εξ άλλου ορίζουν οι νόμοι. Νομίζει ότι έτσι θα μας πιέσει να μην αναδεικνύουμε τα προβλήματα της πόλης; Είναι γελασμένος. Θα συνεδριάζουμε ακόμη και στα καφέ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet