Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Όλοι έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στις 24/2
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Όλοι έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στις 24/2

«Η περιφερειακή αρχή Αττικής (Ν.Δ.) φέρνει για ψήφιση την περιβαλλοντική μελέτη για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Φυλής η οποία διαιωνίζει και αυξάνει το αίσχος που υπάρχει» όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Περιφέρειας θέλει να ψηφίσει:

  • Μια νέα χωματερή στη Φυλή για τις ανάγκες της οποίας θα δημιουργήσει ένα νέο «σινικό τοίχος» μήκους 1,5 χιλιομέτρου και ύψους 20 μέτρων για να φτιάξει ένα ακόμα βουνό με σκουπίδια.
  • Τη διατήρηση της μονάδα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων η οποία πρέπει να απομακρυνθεί τώρα.
  • Τη δρομολόγηση της λειτουργίας εργοστασίου καύσης.

Συνεχίζοντας, το Σωματείο σημειώνει τα εξής:

Εκμεταλλευόμενη τη πανδημία, υλοποιεί μία ακόμα κεντρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών, που μετατρέπει τα σκουπίδια σε κερδοφόρα επιχείρηση για τα μονοπώλια, σε βάρος της υγείας όλων μας. Όλοι μαζί κρύβουν τα στοιχεία του προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης. Είναι ψέμα ότι βρέθηκε πάνω από το επιτρεπτό όριο το Νικέλιο 1.320 φορές, το χρώμιο 450 φορές, το κάδμιο 312 φορές; Είναι ψέμα ότι δημιουργείται ένα εφιαλτικό κοκτέιλ από μολυσματικούς παράγοντες, από οργανικούς, καρκινογόνους και επικίνδυνους ρύπους που διασπείρονται στην ευρύτερη περιοχή μέσω των επιφανειακών νερών; Γιατί «πνίγουν» όλες τις μελέτες που μιλάνε για αύξηση των νεοπλασιών;

Το θέμα της χωματερής και η επέκτασή της μας αφορά όλους, δεν είναι μόνο θέμα της Δυτικής Αττικής. Ανοίγει τον δρόμο για την καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων στην Αττική, διευρύνει μία ανοιχτή πληγή για την υγεία μας, είναι ένα ακόμα βήμα στην ιδιωτικοποίηση συνολικά της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Αττικής ( Λεωφ. Συγγρού 15-17).

Απαιτούμε:

  • Να επιστραφεί η μελέτη τους ως απαράδεκτη.
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΧΥΤΑ.
  • Να μπει τέρμα στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας σχεδόν του συνόλου των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet