Δήμος Αμαρουσίου: Ασφαλές και αναβαθμισμένο περιβάλλον για τους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Ασφαλές και αναβαθμισμένο περιβάλλον για τους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου

Διαφόρων ειδών εργασίες και παρεμβάσεις για την ασφάλεια, την υγιεινή και την αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών σχολικών χώρων πραγματοποίησε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της πόλης, ώστε, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει για μαθητές και καθηγητές με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Με βάση τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας, αλλά και κατόπιν των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για τις ελλείψεις κάθε εγκατάστασης σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, στην υγεία και σε ένα φιλικό σχολικό περιβάλλον, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποίησε μία σειρά από παρεμβάσεις.

Αναλυτικά, οι εργασίες που έχουν υλοποιηθεί είναι οι εξής:

  • Εργασίες πλήρους ανακατασκευής αποχωρητηρίων στο 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο και εργασίες επισκευής επιχρισµάτων εξωτερικής όψης κτιρίου 8ου Γυµνασίου & 9ου Λυκείου.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση σιδερένιας πόρτας και σιδερένιου φεγγίτη στο 8ο Γυµνάσιο.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση αλεξικέραυνου στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο 3ο Γυμνάσιο.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουµινίου και σταθερής τζαμαρίας αλουμινίου στο 1ο Λύκειο.
  • Εργασίες επισκευής – συντήρησης αντικεραυνικής προστασίας στο 6ο Γυμνάσιο και στο Πρότυπο Γυμνάσιο.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση δύο παραθύρων και προστατευτικών μπαρών ασφαλείας στο 6ο Γυμνάσιο.
  • Εργασίες για την ενοποίηση δύο χώρων στο Πρότυπο Γυμνάσιο.
  • Εργασίες επισκευής επιχρισμάτων εξωτερικής όψης κτηρίου και υδραυλικών εργασιών στο Πρότυπο Λύκειο.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων, στεγάστρου αλουμινίου και μεταλλικών χωρισμάτων στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.).
  • Υδραυλικές εργασίες και αποκατάσταση αποχέτευσης στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).
  • Προμήθεια και τοποθέτηση τεσσάρων σιδερένιων πορτών στο 2ο Γυµνάσιο.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων ως και εργασίες μόνωσης στο 2ο Γυμνάσιο.
  • Εργασίες ελαιοχρωµατισμού στο 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο.
  • Προµήθεια φωτοτυπικών μηχανημάτων στο 4ο και στο 7ο Γυµνάσιο, στο 4ο, 6ο και 9ο Λύκειο και στο 3ο E.K.

Αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης για να υποδεχτούν τους μαθητές τους σε ό,τι αφορά στις αρμοδιότητες του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αδιαπραγμάτευτη αξία για εμάς είναι η ασφάλεια, η υγεία και η ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Δεν εφησυχάζουμε. Δεν κάνουμε εκπτώσεις. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κόντρα στην παθογένεια του κεντρικού κράτους. Όπως πράττουμε κάθε χρόνο, με βάση τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας και σε συνεργασία και με τις διευθύνσεις των σχολείων, έτσι και φέτος, προχωρήσαμε σε μία σειρά από παρεμβάσεις στις σχολικές εγκαταστάσεις ώστε καθηγητές και εκπαιδευτικοί να μπορούν να απολαμβάνουν ένα όμορφο, υγιεινό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θέλουμε σχολεία ασφαλή και τους προαύλιους χώρους τους ασφαλείς και ανοικτούς, στη διάθεση των νέων της πόλης μας και μετά το πέρας της σχολικής βάρδιας για άθληση και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η εξασφάλιση προσωπικού για φύλαξη των σχολικών μονάδων. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει στη στενή συνεργασία με τους καθηγητές, και θα συνεχίσουμε να την ενθαρρύνουμε με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών, την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας, μία καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet