Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ. Σγουρό ο Μαρουσιώτης Νίκος Π. Γκιώνης
Περιφέρεια Αττικής

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ. Σγουρό ο Μαρουσιώτης Νίκος Π. Γκιώνης

Την υποψηφιότητά τους ως περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, ανακοίνωσε ο Νίκος Π. Γκιώνης.

Σε σχετική δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής αναφέρει:

«Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας γιατί θέλω να αποτελέσω μέρος μιας αλλαγής που μας αφορά. Συμμετέχω σε έναν αγώνα για ζητήματα μιας καθημερινότητας που δεν γνωρίζει σύνορα ανάμεσα στις πόλεις, αλλά επηρεάζει το μέλλον μας άμεσα.

»Θέλω να παλέψω ενάντια στην πρόκληση των ανισοτήτων, μέσω των δομών που προσφέρει η Αυτοδιοίκηση, θέλω να αγωνιστώ για ένα βιώσιμο περιβάλλον για μας και τις επόμενες γενιές και θέλω να δω τον κόσμο να αλλάζει με τη δική μας συμμετοχή και όχι με όσα θα επιλέξουν άλλοι για εμάς.

»Συμπαρατάσσομαι στον αγώνα του Γιάννη Σγουρού για Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, για μία περιφέρεια που θα σκέφτεσαι το μέλλον με το έργο που παράγει στο παρόν, μακριά από δεύτερες σκέψεις και προσωπικές σκοπιμότητες.

Συμμετέχω γιατί πιστεύω ότι αξίζουμε το αύριο… ΣΗΜΕΡΑ!».

Ποιος είναι ο Νίκος Π. Γκιώνης

Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1991 και ζει σε αυτή την πόλη μέχρι σήμερα. Ο πατέρας του κατάγεται από την Αμφίκλεια Φθιώτιδας και η μητέρα του από τα Βαρδούσια Φωκίδας (Κερασιά) και το Γαλαξίδι Φωκίδας (Πεντεόρια).

Φοίτησε στο 10ο Δημοτικό, στο 5ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου. Ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές κοινότητες, μέσα από τους θεσμούς των πενταμελών συμβουλίων και σε πολιτιστικά δρώμενα.

Το 2009 ξεκίνησε τις σπουδές μου στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 2014, έχοντας επιλέξει την κατεύθυνση Ιστορίας. Το 2016 απέκτησε από το ίδιο τμήμα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία και από τον Ιούλιο του 2017 είναι υποψήφιος διδάκτορας Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Το 2017 απέκτησε και τον δεύτερο μεταπτυχιακό του τίτλο στην Πολιτική Ανάλυση και Θεωρία, από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική μου θητεία τη χρονική περίοδο 2014-2015.

Από την εποχή που ήταν προπτυχιακός φοιτητής έχει απασχοληθεί σε ποικίλα ερευνητικά εγχειρήματα. Επιμελήθηκε το ιστορικό αρχείο Κων/νου Τσαλδάρη στο Ίδρυμα «Κων/νος Γ. Καραμανλής», στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης. Συμμετείχε ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στην έκθεση GR80s: «Η Ελλάδα του ‘80», στην Τεχνόπολη και συνέδραμε ως ξεναγός και εμψυχωτής εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην έκθεση «Η Αθήνα Ελεύθερη – 12 Οκτωβρίου 1944», στο πάρκο Ελευθερίας.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια έχει απασχοληθεί περιστασιακά ως δημοσιογράφος στον ηλεκτρονικό Τύπο και έχει συνδράμει εθελοντικά ως φιλόλογος.

Το 2018 πέτυχε την εισαγωγή μου στο Τμήμα Πολιτιστικής Διοίκησης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέσω του 26ου Διαγωνισμού.

Δραστηριοποιείται στο Τοπικό Συμβούλιο της γειτονιάς του από το 2014, υπηρετώντας από τη θέση του μέλους του Δ.Σ., του γενικού γραμματέα και του αντιπροέδρου. Συγχρόνως, υποστηρίζει πρωτοβουλίες στον χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Είναι μέλος του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου και γ.γ. του Δ.Σ. του Συλλόγου Κερασιωτών Δωρίδας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet