Την 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Την 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Η 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμικής άνοιξε τις πύλες της στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στην αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» (Κηφισίας 207, Μαρούσι), την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός, που αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική της παράδοση, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παρουσία εκατοντάδων κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης. Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους κεραμίστες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, ευχαρίστησε τους Έλληνες κεραμίστες από όλα τα μέρη της Ελλάδας για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής και συνεχάρη τους διακριθέντες για τις σπουδαίες καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

«Είμαστε πραγματικά ευτυχείς γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε κατορθώσει να δώσουμε νέα ώθηση στην τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι, που είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη μας. Με το ίδιο μεράκι και με όραμα δημιουργίας για το αύριο η φετινή έκθεση θα μας δώσει και πάλι την ευκαιρία να διαμορφώσουμε την καλλιτεχνική μας συνείδηση. Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με σεβασμό στην παράδοσή μας και συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξή της» σημείωσε  μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.

Στους διακριθέντες του διαγωνισμού κεραμίστες ο δήμαρχος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκος Βαλλάτος, απένειμαν τα βραβεία και τους επαίνους.

Ειδικότερα βραβείο για το έργο τους έλαβαν:

1ο βραβείο: «Γυμνά δοχεία» Περάκης Σταύρος
2ο βραβείο: «Fossils» Ποντίκης Γεώργιος
3ο βραβείο: «Αρμονία» Χριστοδούλου Γαβριέλλα

Επίσης απονεμήθηκαν οι έπαινοι:

Α΄ έπαινος: «Οικογένεια V» Νοβάτσα Ντορότα
Β΄ έπαινος: «Καπάκια με δοχεία» Τριανταφύλλη Ναταλία
Γ΄ έπαινος: «Μετάβαση» Μπουντανιώτης Ηλίας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκος Βαλλάτος, απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» στον δήμαρχο Αμαρουσίου και σε όλους όσοι στήριξαν και φέτος αποφασιστικά τον θεσμό της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στην 55η Πανελλήνια Έκθεση.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τους κεραμίστες, με τη συνοδεία ζωντανής ποιοτικής μουσικής, με το κοινό να εκφράζει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, την ικανοποίησή του για τα όμορφα καλλιτεχνικά εκθέματα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας ΓαρδέληςΚωνσταντίνος Ρώτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Καρλαύτης, Ελευθέριος Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του επίσης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 23 Δεκεμβρίου 2017. Το διάστημα αυτό θα λάβει χώρα σειρά παράλληλων εκθέσεων και εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

  • Τιμητικό αφιέρωμα στο σημαντικό εικαστικό έργο «28 Θεές της Θάλασσας».
  • Τιμητική έκθεση κεραμικής με παλαιά και νέα έργα και συνθέσεις του κεραμίστα Κώστα Πανάρετου.
  • 6ο Forum Ελληνικής Κεραμικής 25/11 – 10/12.

Το πρόγραμμα του 6ου Forum Ελληνικής Κεραμικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet