Σε επενδυτικό hotspot έχει μετατραπεί το Μαρούσι
Μαρούσι

Σε επενδυτικό hotspot έχει μετατραπεί το Μαρούσι

Τις περισσότερες, ενδεχομένως από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, επενδύσεις σε κτήρια γραφείων φιλοξενεί το Μαρούσι, το οποίο ενισχύει εμφατικά το ρόλο του ως επιχειρηματικό κέντρο. Τουλάχιστον αυτό φανερώνουν τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται ή υλοποιούνται, ήδη, στην περιοχή, με τα τελευταία αδόμητα ακίνητα να περνούν στην κυριότητα επενδυτικών εταιρειών.

Χθες Δευτέρα 17 Iανουαρίου η Prodea ανακοίνωσε την αγορά πέντε όμορων οικοπέδων συνολικής επιφάνειας περίπου 10,4 χιλ. τ.μ. (με υφιστάμενο κτήριο γραφείων/κατοικιών 4,1 χιλ. τ.μ.), τα οποία περικλείονται από την Λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Διονύσου στο Μαρούσι. Στην έκταση αυτή των 10 στρεμμάτων η εισηγμένη σχεδιάζει να αναπτύξει βιοκλιματικό κτήριο γραφείων, που θα πιστοποιηθεί κατά LEED, επενδύοντας 35 εκατ. ευρώ κεφάλαια που θα προέλθουν από το πράσινο ομόλογο του περασμένου Ιουλίου.

Την περασμένη Πέμπτη η Trastor αγόρασε, μέσω εκποίησης, το κτήριο γραφείων, που ανήκε στην τεχνική εταιρεία Σητεία έναντι τιμήματος 2,3 εκατ. ευρώ, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 2,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία που διαθέτει και όμορο στο ακίνητο οικόπεδο πρόκειται να αναπτύξει στην έκταση υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων. Απέναντι από αυτό, στην οδό Χειμάρρας 10-12 και στη Λεωφόρο Αμαρουσίου- Χαλανδρίου βρίσκεται το οικόπεδο 17 στρεμμάτων της πρώην Kodak, που έχει αποκτήσει το σχήμα Brooklane-Noval Property με σκοπό την υλοποίηση υπερσύγχρονου κτηρίου γραφείων.

Λίγα τετράγωνα παρακάτω, στην οδό Φραγκοκλησιάς 6 βρίσκεται το νέο κτήριο γραφείων «Element» που έχει κατασκευάσει η ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό της Prodea. Το τετραώροφο κτήριο, που έχει επιφάνεια 6,8 χιλ. τ.μ., έχει αποκτήσει, ήδη, δύο νέους μισθωτές την Google και την Elpedison.

Σε λίγους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το νέο πενταώροφο κτήριο γραφείων του ομίλου Σαράντη που έχει συνολικό εμβαδόν 2.800 τ.μ. και βρίσκεται στη συμβολή της οδού Δερβενακίων με την Λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.

Με τα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά και η εγγύτητα με την Αττική Οδό να μαγνητίζουν τους επενδυτές, το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί το υπερσύγχρονο κτήριο τριών ορόφων με τρεις πτέρυγες συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ. δίπλα από το εμπορικό κέντρο «The mall Athens». Το ακίνητο θα φιλοξενήσει τη νέα έδρα της εταιρείας Kaizen.

Νωρίτερα, μέσα στο χειμώνα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου γραφείων, επιφάνειας 6.500 τ.μ., της Roche Hellas. Το έργο περιελάμβανε την υλοποίηση εσωτερικών διαρρυθμίσεων, την μερική αλλαγή όψεων και την λειτουργική ενοποίηση των χώρων.

Η ύπαρξη πέντε σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς, του ΗΣΑΠ (Μαρούσι, Ειρήνη, Νερατζιώτισσα) και του Προαστιακού (Νερατζιώτισσα, Κηφισίας) έχει προσελκύσει στο Μαρούσι έναν πολύ μεγάλο αριθμό εταιρειών, με την περιοχή να εμφανίζει ισχυρή ζήτηση και για κατοικία.

Πηγή: moneyreview.gr/Δ. Δελεβέγκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet