Αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Χαλανδρίου «Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Κοινωνία

Αθρόα προσέλευση στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Χαλανδρίου «Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Μεγάλη ανταπόκριση, που εκφράστηκε με αθρόα προσέλευση, είχε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Χαλανδρίου (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ) που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 13ης Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, με θέμα «Ο πόλεμος μέσα από  τα μάτια των παιδιών”.

Οι τοίχοι της μεγάλης αίθουσας τελετών του σχολείου μετά βίας χώρεσαν τα έργα των μαθητών, που τα δημιούργησαν με τη συνεργασία εκπαιδευτικών των σχολείων τους. Ήρθαν με τους γονείς και πολλούς από τους δασκάλους τους, για να τα θαυμάσουν, δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο αυτό που ζωγράφισαν: «Όχι στον πόλεμο των ισχυρών του πλούτου και τους εξοπλισμούς. Ειρήνη σε όλο τον κόσμο», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Όπως ανήγγειλε η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου, συγκεντρώθηκαν 636 έργα από 12 συνολικά σχολεία, 8 δημοτικά, 3 γυμνάσια και 1 λύκειο, ατομικής και ομαδικής ζωγραφικής, χειροτεχνίες και συνθέσεις εκπληκτικής έμπνευσης και ωριμότητας. Οι επισκέπτες παρέμειναν και παρακολούθησαν την εκδήλωση, που περιλάμβανε χαιρετισμό της Επιτροπής Ειρήνης Χαλανδρίου, απαγγελία του ποιήματος «Ειρήνη», του Γιάννη Ρίτσου. από την 11χρονη μαθήτρια Ελενίτσα και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον κιθαρίστα Σπέγγο Νίκο, με αντιπολεμικά τραγούδια.

Με περηφάνεια οι μαθητές φωτογραφίζονταν δίπλα στα έργα τους και πήραν τα αναμνηστικά της συμμετοχής τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet