«Στον… βωμό των μνημονίων οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»
Κοινωνία

«Στον… βωμό των μνημονίων οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας «της μη κάλυψης από πλευράς Πολιτείας των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών με την πληρότητα και την επάρκεια που απαιτείται» προβάλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου σε ψήφισμα που εξέδωσε.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «για ακόμη μια φορά, δεκάδες παιδιά μοιράστηκαν ως “αναλογικά κλάσματα” στους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης, όπου ένας εκπαιδευτικός έχει αναλάβει την υποστήριξη τριών και τεσσάρων παιδιών, ακόμα και σε διαφορετικά σχολεία, καλύπτοντας λιγότερες ώρες από αυτές που, βάσει της γνωμάτευσης του ΚΕΔΔΥ, απαιτούνται για κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης, καταργήθηκε η Παράλληλη Στήριξη για μαθητές που έχουν μόνο διαγνωσμένες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες».

Οι γονείς ζητούν από την Πολιτεία «να μην θυσιάζει στον βωμό των μνημονίων τα παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να διασφαλίζει έμπρακτα το δικαίωμά τους στη γνώση, στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, στην αλληλοαποδοχή τους με το κοινωνικό σύνολο και στην ομαλή κοινωνική εξέλιξή τους ως αυριανοί πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet