Χιλή: Στο στόχαστρο 73 ιερωμένοι και λαϊκοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Κόσμος

Χιλή: Στο στόχαστρο 73 ιερωμένοι και λαϊκοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών της Χιλής για τις κατηγορίες σχετικά με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από δεκάδες ιερωμένους και λαϊκούς, που ανήκουν στις τάξεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε, η έρευνα αφορά 38 κατηγορίες σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάρος 73 επισκόπων, κληρικών και λαϊκών της με 104 θύματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ανήλικα όταν τελέστηκαν οι καταγγελθείσες αξιόποινες πράξεις.

Οι αρχές έχουν ήδη προβεί σε εφόδους σε πολλά κτήρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανά τη χώρα, εντός των ορίων των ερευνών τους. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Η Εισαγγελία ζήτησε από την κυβέρνηση να υποβάλει επίσημο αίτημα στο Βατικανό για πληροφορίες σχετικά με εννέα ιερωμένους και λαϊκούς.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών να υποβάλει τρία αιτήματα Διεθνούς Δικαστικής Συνδρομής για Ποινικές Υποθέσεις όσον αφορά κρούσματα που είχαν εκτυλιχθεί στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, στην πόλη Βαλπαραΐσο και τη νότια περιφέρεια Αραουκανία. Δεν αποκλείεται να υποβληθούν και άλλα παρόμοια αιτήματα στο μέλλον.

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet