Eurogroup: Προς άμεση επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα
Οικονομία-Αγορά

Eurogroup: Προς άμεση επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα

Για άμεση επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα κάνουν λόγο πληροφορίες από το Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Προσερχόμενος ο Π. Μοσκοβισί δήλωσε ότι το Eurogroup θα συμφωνήσει να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι οι θεσμοί επιστρέφουν αύριο, Τρίτη. Ο ίδιος προανήγγειλε και έναρξη της συζήτησης για το χρέος τον Απρίλιο.

«Οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν κοινή άποψη για την αξιολόγηση» δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα είναι εποικοδομητικές, δεύτερον, ότι υπάρχει ακόμα ορισμένη δουλειά που πρέπει να γίνει, τρίτον, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, τέταρτον, ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, με προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

«Αυτή είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα» σχολίασε ο Γάλλος επίτροπος. «Σήμερα θα συζητήσουμε αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να ζητήσουμε από τους επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα», ανέφερε στη συνέχεια ο Π. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη κάποιο κενό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Κατέληξε, λέγοντας ότι κατά την άποψή του σήμερα θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι χρειάζεται αξιόπιστη και βιώσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα. «Δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ, αλλά και δική μας, ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε. Η προσήλωση στη συμφωνία του καλοκαιριού είναι η κοινή θέση των θεσμών και του Eurogroup, δήλωσε. «Θέλω να κάνω σαφές ότι χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη και βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο προϋπολογισμός πρέπει να βρίσκεται και αυτός εντός τροχιάς μεσοπρόθεσμα» πρόσθεσε. Για να τηρήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού πρέπει να εξετάσουμε πόσα δημοσιονομικά μέτρα χρειάζονται, τι είδους μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στο ασφαλιστικό, σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Προσέθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν το Eurogroup σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια «θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το κουαρτέτο επιστρέφει αύριο, Τρίτη, στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος είπε εντός του Eurogroup ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για έναρξη συζήτησης για το χρέος ακόμη και εντός Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση μάλλον θα πάει «μαλακά» με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet