Χ. Δαμάσκος: Από πού ξεκινά η διαφθορά στον χώρο της υγείας
Περιφέρεια Αττικής

Χ. Δαμάσκος: Από πού ξεκινά η διαφθορά στον χώρο της υγείας

Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χάρης Δαμάσκος παρευρέθηκε στην 8η Επιστημονική Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής με θέμα «Δωροδοκία – Δωροληψία στην υγεία», με κεντρικούς ομιλητές τον βουλευτή Α’ Αθηνών και τ. υπουργό Βασίλη Κικίλια, τον τ. υπουργό Γιάννη Πανούση, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τον γεν. επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιτζή.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Χ. Δαμάσκος, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η διαφθορά στον χώρο της υγείας ξεκινά εκεί που η Πολιτεία δίνει την εντύπωση μιας ελαστικής αντιμετώπισης και διαχείρισης. Εκεί που δίνεται η εντύπωση ότι η δωροδοκία και η δωροληψία υποκαθιστούν ή μπορεί να υποκαταστήσουν την πραγματική και αδιαμφισβήτητη ευθύνη της Πολιτείας απέναντι στην επαγγελματική και μισθολογική αποκατάσταση των ιατρών ή στην αργοπορημένη αποπληρωμή υποχρεώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα, εν μέσω αυτής της κρίσης, μας δίνεται μια πραγματική ευκαιρία να αναδιαταχθούμε και να βρούμε λύσεις. Μας δίνεται η ευκαιρία, αφού παραδεχθούμε ως κοινωνία τα λάθη μας, να πούμε στους δημοσίους λειτουργούς ποιοι είναι οι κανόνες τους και στον ιδιώτη, ποιος είναι ο ρόλος του.

Χωρίς κραυγές, χωρίς διαπομπεύσεις και εξευτελισμούς.

Διασφαλίζοντας την ισότιμη αντιμετώπιση αυτού που θα απευθυνθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στον ιδιώτη του χώρου της υγείας να αναπτυχθεί σε ένα ρυθμισμένο περιβάλλον, με σταθερότητα και κανόνες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet