Στην παρουσίαση έρευνας στο Ιασώ για τις καισαρικές τομές ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Επιχειρήσεις – Αγορά

Στην παρουσίαση έρευνας στο Ιασώ για τις καισαρικές τομές ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην παρουσίαση των πορισμάτων της έρευνας σχετικά με την αύξηση των καισαρικών τομών στην Ελλάδα, του καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρου της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας, Άρι Αντσακλή, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργιος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, μαζί με πλήθος γυναικολόγων, παρακολούθησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ την παρουσίαση της έρευνας του κ. Αντσακλή, ενώ μετά το πέρας της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εκδήλωσης ανέφερε:

«Κατακόρυφα έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες, τόσο στα δημόσια όσο και στα  ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας, το ποσοστό των γεννήσεων με καισαρική τομή με αποτέλεσμα οι μισές, σχεδόν, γυναίκες στην Ελλάδα να γεννούν με αυτή τη μέθοδο. Οι λόγοι που οδηγούν τόσο τους μαιευτήρες όσο και της εγκύους να επιλέγουν αυτή τη μέθοδο είναι πολλοί και ο κ. Αντσακλής μας τις παρουσίασε σήμερα αδρομερώς μέσα από την τόσο σημαντική και εμπεριστατωμένη έρευνά του».

Επίσης, τόνισε ότι «στόχος, ωστόσο, των ειδικών είναι η μείωση των καισαρικών τομών και για τον λόγο αυτό, όπως μας ενημέρωσε ο κ. καθηγητής, η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία έχει οργανώσει πανελλαδικά σεμινάρια για τους γιατρούς, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης στους νέους ειδικευόμενους προκειμένου να επανεξεταστεί η μέθοδος της καισαρικής τομής ώστε να εφαρμόζεται όταν και όπου πρέπει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet