Στις εκδηλώσεις εορτασμού στη μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις εορτασμού στη μνήμη του Αγ. Παντελεήμονος ο Τ. Μαυρίδης

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Πεύκη με τη μεγαλειώδη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, παρουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, και αιρετών της Διοίκησης του Δήμου.

Στον μεθεόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Ο μητροπολίτης χειροθέτησε τον εφημέριο του Ναού π. Γεώργιο Σταθόπουλο με το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους γύρω δρόμους, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο μητροπολίτης τους προέτρεψε «να ευγνωμονούμε τον Άγιο Παντελεήμονα, που διαθέτουμε υγεία και ειρήνη τις μέρες αυτές. Να μη θεωρούμε αυτά ως δεδομένα και εαυτούς άφθαρτους και αήττητους».

Από πλευράς του ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, τους δημοτικούς συμβούλους που παρέστησαν στον εορτασμό, τη φιλαρμονική ορχήστρα της Πυροσβεστικής και τέλος τους πατέρες που συμμετείχαν στη λιτάνευση.

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκομένους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet