ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου
Κοινωνία

ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου» λέει η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται:

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου
Βήμα-βήμα η διοίκηση Πατούλη υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική στην Τοπική Διοίκηση

Μετά την ανάθεση σε ιδιώτες του οδοφωτισμού και της φύλαξης των σχολείων και την προσπάθειά να επιβάλει την αξιολόγηση, τώρα προγραμματίζει την ανάθεση εκπόνησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας σε ιδιώτη.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που η ενέργεια αυτή συμπίπτει χρονικά με την κατάθεση στη Βουλή από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση. Ενός νομοσχεδίου, που μαζί με το παραπέρα χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων και την αναβάθμιση των ιδιωτικών συστημάτων ανακύκλωσης (π.χ. σύστημα μπλε κάδων) προβλέπει και τη μεγαλύτερη διείσδυση των ΜΚΟ και των φορέων της «κοινωνικής οικονομίας» στην υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης των δημοτικών απορριμμάτων.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο κ. Πατούλης, όπως και οι άλλοι ομόλογοί του των αστικών κομμάτων, παρά τα όσα για τοπική κατανάλωση αναφέρει κατά καιρούς κατά της κυβέρνησης, στα ουσιαστικά ζητήματα έχει συμφωνήσει μαζί της και απλά προσπαθεί να παραπλανήσει και τους εργαζόμενους στον Δήμο και τον μαρουσιώτικο λαό.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αρνήθηκε η διοίκηση του Δήμου την παρουσία των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων και του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου στη συζήτηση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, προφανώς γιατί έφτασε η ώρα να προχωρήσει πιο βαθιά στην ιδιωτικοποίηση  και της καθαριότητας.

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι το βασικό «οικονομικό εργαλείο» του πιο πάνω νομοσχεδίου είναι η γνωστή ευρωενωσιακή ψευδεπίγραφη αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζεται με τη χειρότερη εκδοχή της, το «πληρώνω όσο πετάω», που επιχειρείται να επιβληθεί με εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών με τη σύνταξη νέων «κανονισμών καθαριότητας». 

Τα ίδια άλλωστε ζητούσε ο κ. Πατούλης όταν στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, έβαλε εμμέσως το ζήτημα της καύσης, αλλά και του ζυγίσματος των απορριμμάτων, για να μην πετάμε τάχα τα ανακυκλώσιμα. Σε αυτή τη συνεδρίαση μίλησε για το… μέλλον, για Μαρούσι Δήμο – πρότυπο, περί αντίστασης στην κυβέρνηση και άλλα πολλά. Παζαρεύει στην ουσία, και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), να διαχειρίζονται οι δήμοι με «αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις» το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», πολύ περισσότερο που φιλοδοξεί να μετακομίσει στην Αθήνα.

Σε τέτοιου είδους επενδύσεις αναφερόταν όταν έδειχνε το… μέλλον. Μόνο που η προσέλκυση επενδυτών, που θα γίνει σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως η καθαριότητα, θα βασιστεί στην εργασιακή ζούγκλα µε απολύσεις, με φθηνή εργατική δύναμη μισθών πείνας, µε ελαστικές εργασιακές σχέσεις, µε συνεχή φοροαφαίμαξη του λαού, για να τροφοδοτούνται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να υπάρξουν παραπέρα φοροελαφρύνσεις γι΄ αυτούς, µε την καύση να προβάλει ξανά ως εναλλακτική λύση, σε βάρος της υγείας και του περιβάλλοντος.

Αυτά ετοιμάζει ο κ. Πατούλης, βήμα-βήμα σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ. και των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου, που σύσσωμα είχαν ψηφίσει (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) τον νόμο – πυλώνα 4042/2012 για τη διαχείριση των αποβλήτων, πάνω στον οποίο στηρίζονται και οι παραπάνω αντιλαϊκές ρυθμίσεις και μεθοδεύσεις.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι:

Η ελπίδα, η διέξοδος βρίσκεται στη συμπόρευση µε το ΚΚΕ, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Για να προχωρήσει η εργατική-λαϊκή οργάνωση, πάλη, αλληλεγγύη:

  • Για Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας µε κατώτατο μισθό 751 ευρώ.
  • Για κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.
  • Ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τους φόρους.
  • Για μέτρα προστασίας όλων των ανέργων.
  • Για κατάργηση των μνημονιακών νόμων και ανάκτηση των απωλειών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet