Γ. Σταθόπουλος: Η δημοτική αρχή εγγυάται τη νομιμότητα και τη σύνθεση
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: Η δημοτική αρχή εγγυάται τη νομιμότητα και τη σύνθεση

Στη σκληρή κριτική που δέχεται από πλευράς μειοψηφίας για τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αγίας Παρασκευής επιχειρεί ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται στο πώς οι προαναφερόμενες συζητήσεις οδηγήθηκαν σε αναβολή κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου 2018, ενώ επανέλαβε την πρόταση, που έκανε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, για συζήτηση με τις δημοτικές παρατάξεις πριν την επόμενη συζήτηση για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου:

Επιδιώξαμε τη συναίνεση στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής, προτείνοντας την απόσυρση ψήφισης του Προϋπολογισμού, αλλά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος (που είχε σταλεί στις 23/11 σε όλους/ες) ώστε να καταγραφούν προτάσεις και να γίνει προσπάθεια ενσωμάτωσης στην τελική ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Παραθέσαμε επίσης αρκετές περιπτώσεις στις οποίες όλες οι μέχρι το 2014 δημοτικές αρχές ή ψήφισαν τα αντίστοιχα θέματα το επόμενο έτος, όπως θα γίνει και τώρα ή στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία οδηγήθηκε, λόγω αποχής της αντιπολίτευσης από τα έδρανα, στη συζήτηση και των δύο θεμάτων στην επόμενη συνεδρίαση. Το πρώτο δεκαήμερο του 2019 καλούμαστε όλοι να προτείνουμε και να διαλεχθούμε επί της ουσίας.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά την τεχνητή οξύτητα που δημιουργούν κάποιες πλευρές, η δημοτική αρχή θα καλέσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πριν τη συνεδρίαση ψήφισης Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού σε συζήτηση και κατάθεση προτάσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet