Μείωση των τροφείων πρότεινε στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης ο Β. Καραβάκος
Κοινωνία

Μείωση των τροφείων πρότεινε στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης ο Β. Καραβάκος

Την κατάργηση των τροφείων στους βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Μεταμόρφωσης για τις οικογένειες με εισόδημα έως 23.000 ευρώ και τη μείωση κατά 50% των τροφείων για τα υπερβάλλοντα ποσά πρότεινε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος.

«Τα έσοδα των παιδικών σταθμών είναι περίπου 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και λιγότερο από 70.000 ευρώ από τα τροφεία. Η μείωση των τροφείων για οικογένειες που το έχουν ανάγκη είναι μία απολύτως στοχευμένη κίνηση η οποία δεν έχει σημαντικό κόστος για τον Δήμο» τόνισε.

Στην τοποθέτησή του επεσήμανε, επίσης, ότι επί μία πενταετία ζητάει σχετικά στοιχεία από τη δημοτική αρχή τα οποία δεν έχει λάβει ποτέ. 

Ακολούθως, ζήτησε από τον νέο δήμαρχο, Στράτο Σαραούδα, να στηρίξει την πρόταση, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση, καθώς τη μη διαφοροποίηση των τροφείων ψήφισαν οι παρατάξεις Καρπέτα και Σαραούδα.

«Η στήριξη των οικογενειών που δεν λαμβάνουν το ΕΣΠΑ είναι σημαντική και στοχευμένη κίνηση με πολύ χαμηλό κόστος για τον Δήμο. Τα τροφεία των παιδικών σταθμών πρέπει να διαφοροποιηθούν ριζικά» τόνισε ο Βασίλης Καραβάκος.

Η τοποθέτηση του Βασίλη Καραβάκου κατά τη διάρκεια της 11ης συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet