Το #Ενωμένο Μαρούσι δεν πάει στο «πάρτι» για το πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης και καταγγέλλει
Κοινωνία

Το #Ενωμένο Μαρούσι δεν πάει στο «πάρτι» για το πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης και καταγγέλλει

«Το #Ενωμένο Μαρούσι δεν θα συμμετάσχει στο πάρτι με τα λεφτά των δημοτών» αναφέρει η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη ότι μέσα σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «σπατάλησε 750.000 ευρώ!».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Σκανδαλωδώς ξεκίνησε το πάρκινγκ Ευτέρπης και σκανδαλωδώς εγκαινιάζεται με ένα πάρτι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που θα κοστίσει στην τσέπη των δημοτών 25.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση και δύο οθόνες που θα κοστίσουν 200 χιλιάδες ευρώ. Έτσι, λοιπόν, η παράταξή μας #Ενωμένο Μαρούσι δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία των μελών της όσα έγιναν έως τώρα και φυσικά τις σκανδαλώδεις δαπάνες που ενέκρινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οι επιπρόσθετες 516 χιλιάδες ευρώ που θα δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία security για έναν μόλις χρόνο

Υπενθυμίζουμε για το θέμα του πάρκινγκ τα εξής:
1) Εξ αρχής για την κατασκευή του πάρκινγκ χρησιμοποιήθηκαν διαδικασίες ώστε να υπάρξει ουσιαστικά επιλογή μιας συγκεκριμένης εταιρείας με απ’ ευθείας διαπραγμάτευση με τον δήμαρχο.
2) Η κατασκευή του χώρου στάθμευσης καθυστέρησε αδικαιολόγητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα βιωσιμότητας στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονταν επί της πλατείας Ευτέρπης, αλλά και στους γύρω εμπορικούς δρόμους (π.χ Δήμητρος).
3) Η προσπάθεια της διοίκησης Πατούλη να προικοδοτήσει την εταιρεία κατασκευής του χώρου στάθμευσης με υπαίθριο αναψυκτήριο, διπλάσιο σε εμβαδόν από το προβλεπόμενο στη μελέτη, το οποίο και θα εκμεταλλεύεται, οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση της παράδοσης του έργου από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα.
4) Η αλλαγή των σχεδίων της αρχικής σύμβασης για την κατασκευή της πλατείας Ευτέρπης θα στοιχίσει στους Μαρουσιώτες πάνω από 450.000€.

Τέλος, όπως αναφέραμε στον πρόλογο, η τελετή των εγκαινίων θα στοιχίσει στους κατοίκους του Αμαρουσίου 25.000€ και κυρίως η προμήθεια και η τοποθέτηση του «αστικού εξοπλισμού»-«σύστημα πληροφόρησης των πολιτών»,  για την πλατεία Ευτέρπης 200.000€!

Οι μεθοδεύσεις, λοιπόν, της απερχόμενης διοίκησης, που καμία διαφορά δεν έχει με την επόμενη, αφού είναι οι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, προκαλούν.

Και οι αριθμοί είναι μόνο από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:

Δαπάνες:

  • 516.000€ για την εταιρεία  security για έναν χρόνο
  • 200.000€ για δύο οθόνες
  • 25.000€ για το πάρτι!

Μόνο σε μία συνεδρίαση, εν μέσω θέρους, χρεώνουν όλους εμάς τους Μαρουσιώτες σχεδόν με 750 χιλιάδες ευρώ!

Προκύπτουν λοιπόν τα εξής ερωτήματα προς την επόμενη (τρόπος του λέγειν) διοίκηση Αμπατζόγλου:

1. Εγκρίνει η νέα διοίκηση του Δήμου το κόστος των εγκαινίων και του «αστικού εξοπλισμού» (βλέπε οθόνη εντός της πλατείας);
2. Σκοπεύει η νέα διοίκηση του Δήμου να κατεδαφίσει το τείχος που χωρίζει την πλατεία και εμποδίζει την οπτική επαφή των περαστικών; Σημειώνουμε πως το αντιαισθητικό τείχος δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη κατασκευής της πλατείας. 
3. Σκοπεύει η νέα διοίκηση του Δήμου να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση παραχώρησης με την εταιρεία κατασκευής και εκμετάλλευσης προς το συμφέρων των πολιτών και κατοίκων της πόλης μας;
4. Και ευκαιρίας δοθείσης, ενημερώθηκε ο κ. Αμπατζόγλου ότι από κακούς χειρισμούς του προκατόχου του, των κοινών συνεργατών τους, χάθηκε η χρηματοδότηση για το Open Mall στο εμπορικό κέντρο επειδή καθυστέρησαν να υποβάλουν την πρόταση;

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα παραπάνω, οι δημότες Αμαρουσίου πρέπει να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για τις προθέσεις και τους χειρισμούς της απερχόμενης και επερχόμενης διοίκησης, που ταυτίζονται κατά 99%, αλλά και σίγουροι ότι η παράταξή μας, το #Ενωμένο Μαρούσι, θα αποτελεί μία σταθερή φωνή αλήθειας και προάσπισης των συμφερόντων των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet