Πάρκο-χωματερή στα Βριλήσσια, επί ποδός για το «Παίδων Πεντέλης», bullying στα Βόρεια και… αλληλοκαρφώματα στην Αγία Παρασκευή
Ενυπόγραφα

Πάρκο-χωματερή στα Βριλήσσια, επί ποδός για το «Παίδων Πεντέλης», bullying στα Βόρεια και… αλληλοκαρφώματα στην Αγία Παρασκευή

«Γλεντά» τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που πρότειναν κοινό υποψήφιο για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς. Κι αυτό καθώς στη σχετική ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Μαΐου υπήρξαν… διαρροές, με αποτέλεσμα ο προτεινόμενος να μείνει «εκτός νυμφώνος», παρά το γεγονός ότι αριθμητικά η αντιπολίτευση μπορούσε να τον εκλέξει.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση εκ μέρους κάποιας εκ των τεσσάρων παρατάξεων, που μάλλον αφήνουν το θέμα να περάσει ασχολίαστο…

***

Βέβαια, ο Β. Ζορμπάς χάρηκε για λίγο, αφού ακολούθησε το «φιάσκο» της πρώτης ημέρας των εγγραφών των παιδιών στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου, με τους γονείς να ξεροσταλιάζουν στην ουρά μέχρι να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Η παράταξη του Γιάννη Μυλωνάκη, Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, σήκωσε ψηλά το θέμα, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει «καψόνι» στους πολίτες, ενώ έχει καταδικάσει τις δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργούν ακόμη με… μολύβι και χαρτί.

Βέβαια, εμμέσως η διοίκηση παραδέχθηκε την γκάφα της, έστω κι αν προσπάθησε να δικαιολογήσει την απίστευτη ταλαιπωρία των γονιών ως αποτέλεσμα της «μεγάλης συμμετοχής τους»…  

***

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πεντέλης θα κληθεί εκ νέου να παρέμβει στα όσα συμβαίνουν (με ανησυχητική συχνότητα, είναι αλήθεια) στο «Παίδων Πεντέλης». Οι νέοι σχεδιασμοί που θέλουν να καταργούνται τμήματα στο Νοσοκομείο προκειμένου να φιλοξενηθούν παιδιά υπό εισαγγελική παραγγελία έχουν ξεσηκώσει την τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία, οδηγώντας τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ζητήσουν το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Σώμα των δημοτικών συμβούλων.

Φαίνεται ότι, για άλλη μια φορά, η δήμαρχος Δέσποινα Κεχαγιά θα βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολιτευτικής κριτικής, καθώς πολλοί θα σπεύσουν να της επιρρίψουν αργά αντανακλαστικά και να της χρεώσουν ότι δεν αντιδρά δυναμικά στα σχέδια της «φιλικής» της κυβέρνησης…

***

Αντί για χώρος πρασίνου και αναψυχής, το πάρκο της πρώην Ναυτικής Βάσης στα Βριλήσσια έχει μετατραπεί -τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος του- σε απέραντη χωματερή και χώρο στάθμευσης παροπλισμένων οχημάτων.

Την καταγγελία κάνει η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη, η οποία δημοσιεύει και φωτογραφία που δείχνει μέρος του πάρκου να είναι γεμάτο παπλώματα, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, ακόμη και κατεστραμμένους λαμπτήρες. Την ίδια στιγμή θέτει το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, σε μια περιοχή η οποία -όπως επισημαίνει η Κίνηση- εμφανίζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη.

Ακούει κανείς από την πλευρά της διοίκησης του Ξένου Μανιατογιάννη;

***

Ξυλοδαρμός μεταξύ κοριτσιών και καταγγελίες για σοβαρά φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού (bullying) στον Βόρειο Τομέα κρατούν σε… αναμμένα κάρβουνα του γονείς. Τα σχόλια των πολιτών κάτω από τις σχετικές ειδήσεις δείχνουν ότι θέλουν άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση από πλευράς εκπαιδευτικών, περιφερειακών διευθύνσεων Παιδείας, αλλά και Πολιτείας.

Η αλήθεια είναι ότι η νεανική βία, με όποιον τρόπο κι αν εκδηλώνεται, πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυξημένη ευαισθησία, αλλά και αυστηρότητα, αφού συνήθως αποτελεί προάγγελο ακόμη χειρότερων συμπεριφορών στο μέλλον.

Και είναι ένα πρόβλημα από το οποίο κανείς μας δεν μπορεί να βγάζει την… ουρά του απέξω.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet