Διευρύνσεις, εσω-παραταξιακές εκλογές, καβγάδες στα εργοτάξια και «πέτσινες» δημοσκοπήσεις
Φωτογραφία: freepik.com
Ενυπόγραφα

Διευρύνσεις, εσω-παραταξιακές εκλογές, καβγάδες στα εργοτάξια και «πέτσινες» δημοσκοπήσεις

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνεχίζει να διευρύνει τον συνδυασμό του Το Μαρούσι Ψηλά, αξιοποιώντας στο έπακρον την κουλτούρα συνεργασιών που ακολούθησε σε όλη τη θητεία του. Τελευταίες προσχωρήσεις αυτές των δημοτικών συμβούλων Κώστα Βλάχου, Παναγιώτη Σαγρή και Θοδωρή Καστανάκη.

Με αυτά και μ’ εκείνα, η παράταξη του δημάρχου παίρνει έντονα κεντροδεξιά χαρακτηριστικά, αφαιρώντας ζωτικό πολιτικό χώρο από τον αριστερό συνδυασμό Ενωμένο Μαρούσι, από το οποίο αναμένεται με ενδιαφέρον πώς θα απαντήσει στα… επιθετικά ανοίγματα του δημάρχου.

***

Στα Βριλήσσια η παράταξη του πρώην δημάρχου εξέλεξε τον… υπηρεσιακό της δήμαρχο στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Βαφειάδη, ο οποίος επικράτησε στις εσω-παραταξιακές εκλογές του αντιπάλου του Αλ. Μαυραγάνη με 5-3 στην τρίτη ψηφοφορία.

Ωστόσο, οι εκλογές στην παράταξη του πρώην δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη δεν τελειώνουν εδώ. Ο συνδυασμός Δήμος Δημιουργίας θα ξαναστήσει κάλπες, με ευρύτερη συμμετοχή αυτή τη φορά, προκειμένου να εκλέξει το ποιος/ποια θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Κι εκεί θα φανούν πολλά και κυρίως το αν θα «μαζευτούν» οι φυκόκεντρες δυνάμεις που παρατηρούνται στην παράταξη…

***

Στην Αγία Παρασκευή τα έργα -είτε γίνονται, είτε μπλοκάρονται- αποτελούν μόνιμη πηγή εντάσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ των παρατάξεων. Τελευταίο επεισόδιο οι εργασίες ανάπλασης που ξεκίνησαν στην οδό Ειρήνης και τις οποίες ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη, χαρακτήρισε ως «προεκλογικό ράβε-ξήλωνε», αφού σε λίγους μήνες η περιοχή θα ξανασκαφτεί προκειμένου να περάσουν από εκεί οι αγωγοί των ομβρίων.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού Μυλωνάκη προκάλεσε την οργή του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, που κατηγόρησε τον επικεφαλής των Αλλάζουμε ότι «πανικοβάλλεται» επειδή προχωρά το έργο της δημοτικής αρχής. Η ανταπάντηση δεν άργησε να έρθει, με το «τσουχτερό» υπονοούμενο ότι «πανικό έχουν αυτοί που φεύγουν και όχι εκείνοι που έρχονται…».

Και κάπως έτσι αρχίζει να ζεσταίνεται η προεκλογική αντιπαράθεση σε έναν Δήμο όπου, ούτως ή άλλως, η μάχη της κάλπης αναμένεται καυτή…

***

Προεκλογική κινητικότητα έχουμε όμως και στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου δεξιά κι αριστερά διαρρέουν δημοσκοπήσεις, οι οποίες αναλόγως από πού παραγγέλνονται βγάζουν και διαφορετική σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Χώρια που μερικές, όπως καταγγέλλει και ο νυν δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης (ο οποίος έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος), παρουσιάζουν ως εντολέα τον Δήμο, χωρίς αυτό να ισχύει.

Το θέμα «τσίμπησε» ο επικεφαλής του συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί Γρηγόρης Λέων, ο οποίος αφού σχολίασε το γεγονός της κυκλοφορίας αμφιβόλου ποιότητας δημοσκοπήσεων, παραδέχθηκε ότι κι εκείνος πραγματοποίησε μία, τα στοιχεία της οποίας θα χρησιμοποιήσει για να καταρτίσει το πρόγραμμά του για τον Δήμο.

Έριξε πάντως και το «καρφί» του, λέγοντας ότι «δεν μπήκαμε στη λογική να δημοσιοποιήσουμε τα -περισσότερο και από θετικά- αποτελέσματά της γιατί εστιάζουμε στα προβλήματα και τις λύσεις τους, αυτά δηλαδή που ενδιαφέρουν τους πολίτες».

Για ποιους κτυπά η καμπάνα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet