Πρόεδρος του Δ.Σ. Πεντέλης ο Μιχ. Κολιός, με το «πράσινο φως» της μείζονος μειοψηφίας
Πολιτική

Πρόεδρος του Δ.Σ. Πεντέλης ο Μιχ. Κολιός, με το «πράσινο φως» της μείζονος μειοψηφίας

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Μιχάλης Κολιός είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, ο οποίος θα αντικαταστήσει την κ. Ευαγγελία Μπουσίου, που προχώρησε πριν λίγες μέρες σε… ηχηρή παραίτηση από την παράταξη του δημάρχου, Δημοτική Συμμαχία. Η ψήφιση του κ. Κολιού, με 20 ψήφους, επί 21 ψηφισάντων, πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018.

Στην ψηφοφορία «λευκό» ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σπύρος Κωνσταντάς, αρνήθηκαν ψήφο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης ΚοντουλάκοςΒασίλης Μπούρας, Δημήτρης Αποστολάκος, Κώστας Καλλιανιώτης και Άγγελος Παλαιοδήμος, απείχε η ανεξάρτητη σύμβουλος Ευαγγελία Μπουσίου και αποχώρησε από την ψηφοφορία η επίσης ανεξάρτητη Άντα Μπούσουλα-Χάνου. Αντιθέτως, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας υπερψήφισε τον προτεινόμενο από τη διοίκηση πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανάγνωση των επιστολών ανεξαρτητοποίησης και η αντίδραση του δημάρχου

Η διαδικασία ξεκίνησε από την ανάγνωση των δηλώσεων ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη του δημάρχου των κ.κ. Ευαγγελίας Μπουσίου και Άντας Μπούσου-Χάνου, τις οποίες ανέγνωσαν οι ίδιες. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωση των ανακοινώσεων έπαιζε με το κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο, δύο φορές αναγκάστηκε να σηκώσει τα μάτια και αυτό συνέβη κατά την ανάγνωση της επιστολής της κ. Μπουσίου. Το πρώτο σημείο ήταν όταν η τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι η παρούσα διοίκηση «έκανε τον κύκλο της» και το δεύτερο όταν τόνισε ότι η παρούσα διοίκηση αποδείχθηκε «αχάριστη προς τους συνεργάτες της και εχθρική προς τους εργαζόμενους».

Ν. Κοσμοπούλου: Δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η διοίκηση
Νατάσσα Κοσμοπούλου

Η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας, Νατάσσα Κοσμοπούλου, ανέλαβε να αναπτύξει τη θέση της παράταξης, αντί της επικεφαλής της Συμπολιτείας και υποψήφιας δημάρχου στις εκλογές του 2019, Δήμητρας Κεχαγιά.

Η κ. Κοσμοπούλου αναφέρθηκε στην απώλεια της πλειοψηφίας από την παράταξη της πρώην διοίκησης του τότε Δήμου Μελισσίων, τον Φεβρουάριο του 2007, και πώς αυτό – όπως υποστήριξε – οδήγησε στην απώλεια «σημαντικών έργων»  για τον Δήμο. «Η ιστορία επαναλαμβάνεται» τόνισε η κ. Κοσμοπούλου, προσθέτοντας ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να περιέλθει ο Δήμος σε αδιέξοδο». Έσπευσε δε να διευκρινίσει προς τους συμβούλους της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε τη διοίκηση Στεργίου, όπως διαδίδεται τις τελευταίες μέρες».

Τέλος, κάλεσε τους επικεφαλής των υποψήφιων δημοτικών παρατάξεων σε «γόνιμο διάλογο» ενόψει και του «Κλεισθένη Ι».

Α. Φειδοπιάστης: ‘Οψιμο το ενδιαφέρον της συναδέλφου…
Αντώνης Φειδοπιάστης

Για «όψιμο ενδιαφέρον εκ μέρους της συναδέλφου» μίλησε της παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, θυμίζοντας ότι στη δεύτερη θητεία του προεδρείου, μεταξύ 2010 και 2014, έγιναν «τεράστιες προσπάθειες για κοινή συνεννόηση» και «οι μόνοι που κράτησαν σταθερή στάση ήταν τα μέλη της παράταξής μας». Ο κ. Αντώνης Φειδοπιάστης είπε ότι ακόμη και απόψε να μην εκλεγεί ο πρόεδρος του Σώματος, ο Δήμος θα διοικηθεί.

Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι της διοίκησης, η παράταξή του θα συμμετέχει σε αυτήν, αλλά θα αρνηθεί να δώσει ψήφο.

Σπύρος Κωνσταντάς: «Λευκό» στην υπηρέτηση «συγκεκριμένων πολιτικών»
Σπύρος Κωνσταντάς

Δηλώνοντας ότι ο εκάστοτε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποιεί συγκεκριμένη πολιτική, «του “Καλλικράτη” χθες και του “Κλεισθένη” σήμερα», ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει «λευκό».

Β. Μπούρας προς Ν. Κοσμοπούλου: Δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση Στεργίου
Βασίλης Μπούρας

«Σήμερα κάποιοι δίνουν στήριξη – ψήφο εμπιστοσύνης στον δήμαρχο, ξεκάθαρα» είπε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας, κοιτώντας προς την πλευρά της παράταξης της κ. Ν. Κοσμοπούλου.

«Η κ. Κοσμοπούλου και η παράταξή της ανακάλυψαν τον κ. Στεργίου σήμερα» πρόσθεσε ο σύμβουλος, αποδίδοντας τη θετική ψήφο της μείζονος στα «εσωτερικά προβλήματα» που αντιμετωπίζει και στο ότι «πρέπει να συγκροτήσει την ομάδα της».

Α. Παλαιοδήμος: Αφήνω σε όσους θέλουν να διαμορφώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία…
Άγγελος Παλαιοδήμος

Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» προς τη διοίκηση χαρακτήρισε την ψήφο για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Παλαιοδήμος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα δώσει «ψήφο ανοχής», αφήνοντας τους συμβούλους της συμπολίτευσης «και ίσως κάποιους της αντιπολίτευσης να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους και να διαμορφώσουν την αναγκαία πλειοψηφία για την εκλογή του νέου προέδρου».

Ε. Μπουσίου: Δεν αποδέχομαι τις μαθηματικές ισότητες στην πολιτική
Ευαγγελία Μπουσίου

Η τέως πρόεδρος του Δ.Σ. υπενθύμισε τη στάση της μείζονος μειοψηφίας σε προηγούμενες κρίσιμες συνεδριάσεις του Σώματος για κρίσιμα έργα της πόλης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πολίτες θα κρίνουν…». Απευθυνόμενοι δε προς τους συμβούλους της πλειοψηφίας και

της μείζονος μειοψηφίας, του κάλεσε «να πάτε απόψε στο σπίτι σας και να σκεφθείτε τι έγινε απόψε εδώ».

Ακολούθως δήλωσε ότι είναι «σε εξαιρετικά δύσκολη θέση», γιατί ενώ ερχόταν στη συνεδρίαση με τη διάθεση να ψηφίσει τον όποιον προτεινόμενο πρόεδρο από πλευράς διοίκησης, μεσολάβησε η συνέντευξη του δημάρχου σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου φάνηκε ότι αντιμετωπίζει τα πολιτικά πράγματα «στη βάση μαθηματικής ισότητας». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως εξήγησε, η ίδια δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία. Εξάλλου, «η ψήφος μου δεν χρειάζεται για να γίνει πλειοψηφία, περιττεύει», όπως κατέληξε στην τοποθέτησή της.

Λ. Κοντουλάκος: «Κλεισθενικός γάμος» μεταξύ διοίκησης και μείζονος
Λευτέρης Κοντουλάκος

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος, υπενθύμισε στην κ. Κοσμοπούλου ότι η παράταξή της δεν είχε υποστηρίξει την προηγούμενη πρόταση της διοίκησης για το προεδρείο.

Επίσης, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με την απλή αναλογική, σημείωσε ότι «εδώ, απόψε, βλέπουμε έναν “Κλεισθενικό γάμο” μεταξύ της διοίκησης και της μείζονος μειοψηφίας».

Οι… δευτερολογίες

Η κ. Κοσμοπούλου, ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού, είπε ότι «είναι γεγονός ότι η διοίκηση έχει χάσει την πλειοψηφία», αλλά δεν υπάρχει λόγος «να καθίσουμε τόσες ώρες εδώ για να μην ψηφιστεί δύο φορές ο πρόεδρος».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κ. Κολιός «παίρνει μια θετική άποψη» γιατί «είναι ένα νέο παιδί, που δεν έχει εμπλακεί μέχρι σήμερα σε αντιπαραθέσεις» και «μπορεί να αλλάξει το μέχρι σήμερα πνεύμα του Συμβουλίου».

Επί προσωπικού και ο κ. Μπούρας, είπε ότι «σήμερα επιβεβαιώνεται το παρασκήνιο» που θέλει «τον δήμαρχο να μην έχει χάσει την πλειοψηφία». Μάλιστα, θύμισε στην κ. Κοσμοπούλου την αναφορά του δημάρχου σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ότι παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση «βόθρο στα οικονομικά», προσθέτοντας: «Δώστε του, λοιπόν, ψήφο εμπιστοσύνης. Χαλάλι σας. Πηγαίνετε και μαζί του».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Μαρια Κοβατση

    Είναι ντροπη να γίνονται ολα αυτα μεσα στο Δημαρχείο, αντί να σηκωσουν ολοι τα μανίκια και να φτιαξουν πραγματα στην πολη.
    Τα πεζοδρομια δεν βαδιζονται και οι δρομοι επίσης .
    Παντου σκουπίδια και εγκαταλειψη.
    Πληρωνουμε ακριβα δημοτικά τελη ,χωρις ανταπόδοση

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet