Η βία ανάβει κυριολεκτικώς φωτιές και στα Βόρεια της Αθήνας…
Φωτογραφία: real.gr
Ενυπόγραφα

Η βία ανάβει κυριολεκτικώς φωτιές και στα Βόρεια της Αθήνας…

Η εμπρηστική επίθεση στο κτήριο του δημοσιογραφικού ομίλου Real, στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, κατά την οποία λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της μία εργαζόμενη ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, μόνο οργή και προβληματισμό μπορεί να προκαλεί. Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι δράστες του «τυφλού» αυτού χτυπήματος θα καθίσουν κάποτε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σίγουρα όμως έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση όσων πιστεύουμε ότι η βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή στο όνομα οποιασδήποτε διεκδίκησης.

Όμως, έχουμε και μία απορία: οι δήμαρχοι των περιοχών και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στην πόλη του οποίου φιλοξενείται το κτήριο που δέχθηκε την εμπρηστική επίθεση, δεν θα έπρεπε να έχουν σπεύσει να βγάλουν κάποια ανακοίνωση καταδίκης της άνανδρης αυτής πράξης;    

***

Πληθαίνουν ανησυχητικά τα φαινόμενα της νεανικής βίας – εγκληματικότητας, με τα κρούσματα να είναι πλέον σχεδόν καθημερινά και στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Ήδη, το πρόσφατο συμβάν στη Μεταμόρφωση, με τον σοβαρό τραυματισμό 17χρονου από ομάδα ανηλίκων, κινητοποίησε τη δημοτική αρχή, απασχολώντας και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ωστόσο, πέρα από διαπιστώσεις του προβλήματος και παραδοχή του γεγονότος ότι η Αστυνομία δεν… φθάνει για να περιφρουρήσει όλες τις περιοχές, δεν ακούσαμε κάτι νεότερο και ουσιαστικότερο.

Ο συγκεκριμένος Δήμος, όπως και άλλοι στα Βόρεια της Αθήνας, έχουν ήδη καταφύγει σε ιδιωτικές υπηρεσίες φύλαξης, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προετοιμάζονται για την ανασύσταση/ενίσχυση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας τους.

Μόνο που η «βαριά» εγκληματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε από ιδιώτες, ούτε από δημοτικούς αστυνομικούς. Χώρια που οι Δήμοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναλάβουν και την αρμοδιότητα της δημόσιας ασφάλειας…

***

Την αντικατάσταση του προέδρου του ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), το οποίο διαχειρίζεται τα περίπου 1.000 στρέμματα του κτήματος Συγγρού, ζητεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου, και μέλος του Δ.Σ. του προαναφερόμενου νομικού προσώπου, Στέφανος Τσιπουράκης. Στην ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό ο κ. Τσιπουράκης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΙΓΕ για κακοδιαχείριση, εγκατάλειψη του χώρου και μη επαρκή προετοιμασία ενόψει μια δικαστικής διαμάχης, η κατάληξη της οποίας -κατά τον ίδιο- ίσως αποβεί «καταστροφική για το ιδιοκτησιακό καθεστώς».

Αναμφίβολα σοβαρές καταγγελίες για έναν χώρο πολύτιμου πρασίνου για πολλούς Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών. Μόνο που ο κ. Τσιπουράκης ίσως να πρέπει, σε δεύτερο χρόνο, να προβεί σε μια αναλυτικότερη ανακοίνωση-ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για το ποιοι κίνδυνοι απειλούν το κτήμα, ποιες ενέργειες έχει κάνει από την πλευρά του ο Δήμος Αμαρουσίου για να τους αποτρέψει και γιατί αναγκάστηκε να καταφύγει σε μία ανοικτή επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό. Υπήρχαν μη ανοικτές επιστολές και οχλήσεις προς την πλευρά του υπουργείου που έμειναν αναπάντητες;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet