Η μουσική «ξαναζωντανεύει» μέσα από δίσκους βινυλίου
Κόσμος

Η μουσική «ξαναζωντανεύει» μέσα από δίσκους βινυλίου

Στη μουσική βιομηχανία, οι πωλήσεις βινυλίου (δίσκων) έχουν αυξηθεί κατά 275% την τελευταία πενταετία. Και το εντυπωσιακό δεν είναι αυτό. Οι αγοραστές δεν είναι μόνο μεσήλικες που καταλαμβάνονται από νοσταλγία, καθώς περισσότεροι από το 1/3 που αγοράζουν δίσκους είναι κάτω των 35 ετών.

Στη Βρετανία, οι παραγγελίες από το τελευταίο μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής δίσκων αυξάνονται 10% ετησίως την τελευταία τριετία.

«Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την επιθυμία των αγοραστών να θαυμάσουν και να έχουν στην κατοχή τους ένα αντικείμενο τέχνης, όπως ο δίσκος και δεν ενδιαφέρονται μόνο για την οπτικοακουστική εμπειρία», λέει ο Johnny Chandler, στέλεχος της δισκογραφικής Universal.

Παραδόξως, σημειώνουν οι Financial Times, αυτό γίνεται και λόγω της δύναμης του ίντερνετ που έχει φέρει κοντά συλλέκτες και θαυμαστές μουσικών συγκροτημάτων, κύκλοι στους οποίους ένας δίσκος –ακόμη και καινούργιος- έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα mp4 που έχει ελάχιστη ή καθόλου.

Ο J. Chandler θυμάται τον John Lennon που τραγουδούσε «δεν υπάρχει ιδιοκτησία» στο Imagine. Ωστόσο, σημειώνει ότι ο κόσμος που ζούμε είναι εξόχως υλιστικός και ότι ο πελάτης θέλει να παίρνει κάτι για τα λεφτά που δίνει, κάτι που δεν μπορεί να του προσφέρει το ψηφιακό format.

Πηγή: ft.com/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet