Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ συμμετείχε στο 12ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ
Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ συμμετείχε στο 12ο συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ

Στις εργασίες του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) με θέμα «Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μήλου και το ΕΔΔΥΠΠΥ, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπό την Αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 8 & 9 Ιουλίου, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΔΔΥΠΠΥ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 30ού ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Μήλου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, πολλών δημάρχων, της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνας Σταυράκη-Πατούλη και πλήθους κόσμου.

Παράλληλα, με τη συνδρομή και της Αυτοδιοίκησης, εγκαινιάσθηκε και επαναλειτούργησε το πρόσφατα αναστηλωθέν και αναπαλαιωθέν αρχαίο θέατρο της Μήλου, με την παράσταση «Διάλογοι των Μηλίων» του Θουκυδίδη, αποδεικνύοντας ότι όταν συνδυάζεται ο πολιτισμός με την παιδεία παράγεται σημαντικό έργο.

Ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά με το συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ:

«Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο τουΕΔΔΥΠΠΥ φέρνει και πάλι την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πρώτη γραμμή για την προστασία και την προάσπιση της υγείας των πολιτών. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η συμβολή της Αυτοδιοίκησης στον κοινωνικό τομέα της υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Καθίσταται δε ακόμη πιο σημαντική στη νησιωτική χώρα και σε άλλες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των ΚΕΠ Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και στον πρόεδρό της για την υλοποίηση και συνεχή επέκταση του ΕΔΔΥΠΠΥ, με ήδη 187 Δήμους να συμμετέχουν στο δίκτυό του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet