«Βούλιαξε» το Θέατρο Ρεματιάς στη συναυλία – αφιέρωμα στους Beatles
Πολιτισμός

«Βούλιαξε» το Θέατρο Ρεματιάς στη συναυλία – αφιέρωμα στους Beatles

«Βούλιαξε» το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 καθώς η προσέλευση του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει τη συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ «Beatles 24+1 τραγούδια, με μια άλλη ματιά», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο θυμίζοντας μόνο την τεράστια συμμετοχή του κοινού στην περσινή συναυλία που διοργανώθηκε μετά τον εμπρησμό και την αποκατάσταση του θεάτρου. Η Ορχήστρα της ΕΡΤ «ξαναζωντάνεψε» τους Beatles με τον δικό της μοναδικό τρόπο και το κοινό την αποθέωσε ζητώντας επίμονα με ένα θερμό χειροκρότημα διαρκείας να παίξουν «κι άλλο».

Η προχτεσινή συναυλία αποτελεί, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, το επιστέγασμα μιας σειράς επιτυχημένων εκδηλώσεων με τις οποίες ολοκληρώθηκε μόνο το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – «Νύχτες Αλληλεγγύης». Από τις 22 παραστάσεις, θεατρικές ή μουσικές, που φιλοξενήθηκαν μέχρι στιγμής στο Φεστιβάλ μόνο οι τρεις είχαν εισιτήριο. Στις υπόλοιπες 19, που είχαν ελεύθερη είσοδο, συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκληση του Δήμου Χαλανδρίου να συνεισφέρει εθελοντικά με τρόφιμα και φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Ωστόσο οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» δεν τέλειωσαν. Ύστερα από μια μικρή ανάπαυλα επιστρέφουν στις 24 Αυγούστου με τους «Πέρσες» του Αισχύλου από το ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) για να διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου με ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Για τη μέχρι σήμερα πορεία, αλλά και τη συνέχιση του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – Νύχτες Αλληλεγγύης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου, Σέργιος Γκάκας σημειώνει:

«Φιλοξενήσαμε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους όλες αυτές τις μέρες στη Ρεματιά. Στις περισσότερες εκδηλώσεις το θέατρο γέμισε ασφυκτικά με αποκορύφωμα τη συναυλία του Σαββάτου από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, που οι θεατές κάθονταν κάτω οκλαδόν μέχρι την ορχήστρα ή στέκονταν όρθιοι ολόγυρα της σκηνής. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται φέτος στη Ρεματιά. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους εργαζόμενους στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, στην Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας, σε αυτούς της Πολιτικής Προστασίας και στους εθελοντές που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και στους χιλιάδες θεατές για την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στις κοινωνικές δομές της πόλης. Δίνουμε ραντεβού για τις 24 Αυγούστου με την πεποίθηση ότι η συμμετοχή και το κέφι του κόσμου θα παραμείνουν αμείωτα συνεχίζοντας αυτή τη μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης για την πόλη μας».

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet