Βραβεύσεις εθελοντών στο Ηράκλειο υπό τη «Φλόγα Αγάπης»
Κοινωνία

Βραβεύσεις εθελοντών στο Ηράκλειο υπό τη «Φλόγα Αγάπης»

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της ΠΟΣΕΑ

Τους δρόμους του Ηρακλείου φώτισε για λίγες ώρες η «Φλόγα Αγάπης», περνώντας από την πόλη στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα της ανάγκης να γίνουν ακόμα περισσότεροι οι αιμοδότες στη χώρα μας.

Την Φλόγα υποδέχθηκε και παρέλαβε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους φορέων, αλλά και πλήθος απλών κατοίκων της πόλης. Όλοι μαζί, μια φωνή και ένα σύμβολο, περπάτησαν με τη Φλόγα στους δρόμους του Ηρακλείου για να καταλήξουν στο πάρκο της οδού Πεύκων και να ανάψουν τον βωμό που είχε στηθεί στον χώρο του φεστιβάλ «Ηράκλεια 2016», για να φιλοξενηθεί η Φλόγα και το μήνυμά της.

«Με αυτή την συμβολική κίνηση ζητάμε από τους Ηρακλειώτες -που άλλωστε έχουν αποδείξει τη στάση τους απέναντι στο κάλεσμα για αλληλεγγύη- να τονώσουν ακόμα περισσότερο το εθελοντικό κίνημα των αιμοδοτών, σε μια εποχή που υπάρχει πραγματική και κρίσιμη ανάγκη για αίμα. Ας δώσουμε και πάλι εμείς το παράδειγμα πρώτοι», ανέφερε στο μήνυμά ο δήμαρχος.

Βράβευση εθελοντικών ομάδων της πόλης

Με αφορμή την έλευση και τη φιλοξενία της «Φλόγας Αγάπης» στο Ηράκλειο, ο Δήμος βράβευσε -στο περιθώριο της Λαμπαδηδρομίας- τους φορείς και τα πρόσωπα εκείνα που έχουν επιδείξει καίρια εθελοντική δράση στην πόλη τόσο στο παρελθόν, όσο και τα τελευταία χρόνια που η ανάγκη για προσφορά και στήριξη της κοινωνικής συνοχής έχει αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν:

Οι πρώην εργαζόμενες του Δήμου Λίτσα Θεοδωροπούλου, Μαρία Μανδηλά, Μαίρη Ζούκου, Ευαγγελία Καμβίση, οι οποίες τέσσερις δεκαετίες πριν εμπνεύστηκαν τη δράση της Αιμοδοσίας του Δήμου, που συνεχίζεται έως και σήμερα,

  • Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες που λαμβάνουν μέρος τακτικά στη συγκεκριμένη δράση.
  • Οι εθελοντές ιατροί που στελεχώνουν τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης.
  • Τα μέλη και οι γιατροί των ΚΑΠΗ του Δήμου, που βοηθούν σε κάθε δράση αιμοδοσίας.
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, με ενεργή προσφορά στις αιμοδοσίες.
  • Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου αλλά και η, έως τώρα, υπεύθυνη του Σώματος, Ελένη Υφαντή.

«Ας είναι η δράση τους φωτεινό παράδειγμα για όλους μας σε καιρούς που η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα εθελοντικά κινήματα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως τελευταία ασπίδα της κοινωνικής συνοχής», σχολίασε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet