Δήμος Ηρακλείου & Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου & Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας

Στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της οικογένειας και ενισχύοντας τη φιλοσοφία, τα σχολεία να αποτελέσουν διαδραστικούς χώρους επικοινωνίας, γνώσης και ψυχαγωγίας  για ενήλικες- γονείς και παιδιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS και τη σχολική κοινότητα του 9ου – 10ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργικά  Σχολεία: Παιδιά και Ενήλικες σε δράση – αλληλεπίδραση».

Το πρόγραμμα, αφορά στη λειτουργία εργαστηρίων στον χώρο του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες, που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν και να πειραματιστούν δημιουργικά.

Συγκεκριμένα τα τέσσερα εργαστήρια είναι: εργαστήρι μαγειρικής – διατροφικής αγωγής, μουσικής, σύγχρονου χορού – έκφρασης σώματος και φωτογραφικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης και συναισθηματικής ανάπτυξης.

Απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά, με εμψυχωτές έμπειρους συνεργάτες των Παιδικών Χωριών SOS, οι οποίοι καλούν τους ενδιαφερόμενους σε ένα  ταξίδι επικοινωνίας, μοιράσματος, ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, αυτοσχεδιασμών και ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο έρχεται ως συνέχεια της αμφίδρομης συνεργασίας που έχει από πέρυσι εδραιώσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τα Παιδικά Χωριά SOS (με την επίσκεψη του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, στις εγκαταστάσεις της Βάρης), ξεκινά πιλοτικά για τους γονείς και τα παιδιά του 9ου – 10ου Δημοτικού, με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των διευθυντών των σχολείων, όπως επίσης και της δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του Δήμου είναι, εάν υπάρχει ανταπόκριση, να εξεταστεί η επέκτασή του και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του προγράμματος ενώπιον δεκάδων γονέων και παιδιών του σχολείου.

«Ως γνώμονα έχουμε πάντα τη στήριξη των οικογενειών της πόλης. Αυτά τα εργαστήρια υπηρετούν ακριβώς αυτό τον σκοπό, να φέρουμε, δηλαδή, κοντά τα μέλη της οικογένειας, σε αυτούς τους καιρούς, που οι δυσκολίες της καθημερινότητας στοιχίζουν και στις σχέσεις μέσα στο σπίτι», τόνισε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή.

«Για εμάς, αυτό το πρόγραμμα είναι ένα μέτρο πρόληψης: να εξασφαλίσουμε το δέσιμο της οικογένειας μέσα από κοινές δραστηριότητες ώστε να διορθώσουμε τα όποια προβλήματα που οδηγούν στη διάλυση των δεσμών», σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet