Μπήκε μπροστά το έργο διάνοιξης της Ελ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο
Ποιότητα Ζωής

Μπήκε μπροστά το έργο διάνοιξης της Ελ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διάνοιξη της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου Αττικής (από Χαρ. Τρικούπη έως Μεγ. Κωνσταντίνου), προκειμένου ο δρόμος να αποκτήσει ολοκληρωμένο και το δεύτερο ρεύμα της κυκλοφορίας του. «Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος αλλάζει και κάνει λειτουργικό και ασφαλή έναν από τους πιο νευραλγικούς δρόμους της πόλης, που για δεκαετίες τώρα έμενε σε μια ημιτελή κατάσταση», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα, ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο από δύο ρεύματα στένευε σε ένα, για να ανοίξει μετά από κάποια μέτρα και πάλι σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «μποτιλιάρει», με προβλήματα στην κίνηση αλλά και κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων.

Με την διάνοιξη, η Ελ. Βενιζέλου πλέον θα διαθέτει δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά και ολοκληρωμένο διάδρομο πεζοδρομίων για την καθημερινή κυκλοφορία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διάνοιξη του σημείου για να ακολουθήσουν η ασφαλτόστρωση και η διαμόρφωση των πεζοδρομίων. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Δημητρόπουλος, σχολιάζοντας: «Είναι κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες είναι τόσο αυτονόητες για την καθημερινότητα της πόλης, που είναι να απορείς γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν προχωρήσει».

«Η νέα δημοτική Αρχή συνεχίζει τις παρεμβάσεις για να κάνουμε το Ηράκλειο πιο λειτουργικό, πιο ανθρώπινο. Μπήκαμε δυνατά από την πρώτη κιόλας χρονιά της θητείας μας -και όχι προεκλογικά- με τη διάνοιξη δρόμων που ήταν χρόνια σε εκκρεμότητα, όπως η Καλαβρύτων, η Γ. Παπανδρέου κ.ά., και προχωράμε δίνοντας λύση σε ένα ακόμα χρόνιο πρόβλημα, όπως η διαμόρφωση της Ελ. Βενιζέλου», τονίζει, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet