Πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης στους Παιδικούς Σταθμούς Βριλησσίων
Κοινωνία

Πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης στους Παιδικούς Σταθμούς Βριλησσίων

Ο Οργανισμός  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) του Δήμου Βριλησσίων επεκτείνει μετά και τη διετή συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την επιτυχημένη συνεργασία του με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο (AMC) στο θέμα της διατροφής, καθώς αποτελεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής η εξασφάλιση της υγείας των μαθητών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

Ήδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται πιλοτικά στον Β΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Βριλησσίων ένα πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης των παιδιών, διάρκειας 4 εβδομάδων, το οποίο σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά και στη συνέχεια να μεταφέρουν στις οικογένειες τους την ισορροπημένη διατροφή, αλλά και τον τρόπο που αυτή επιδρά στον οργανισμό μας, μέσα από ειδικές δραστηριότητες και παιχνίδια που θα συντονίζουν οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Κολλεγίου και τα οποία χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Αυτές είναι:

  • 1η Ενότητα: Εισαγωγή στην ισορροπημένη διατροφή.
  • 2η Ενότητα: Δημιουργία Myplate (το αντίστοιχο της πυραμίδας μεσογειακής διατροφής, που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί διαιτολόγοι).
  • 3η Ενότητα: Δημιουργία παιχνιδιού «Φιδάκι» με τρόφιμα.
  • 4η Ενότητα: Δημιουργία παιχνιδιού με καλάθια τροφίμων.

Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση, «η φροντίδα για τη σωστή διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας είναι κορυφαία υποχρέωσή μας. Ταυτόχρονα, όμως, υποχρέωσή μας είναι, ακόμα και σε αυτό το πολύ αρχικό στάδιο της εκπαίδευσής τους, να φροντίσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν τις πρώτες σημαντικές γνώσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, οι οποίες θα αποτελέσουν χρήσιμο εφόδιο για τη ζωή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet