Ο δήμαρχος Πεντέλης σε παρουσίαση βιβλίου για τους Σαρακατσαναίους
Πολιτισμός

Ο δήμαρχος Πεντέλης σε παρουσίαση βιβλίου για τους Σαρακατσαναίους

Παρουσιάστηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων και τον Πανελλαδικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς «Η Ελληνική Λεβεντιά», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, το βιβλίο του Ιωάννη Θ. Κουτσοκώστα «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους».

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, γνήσιος Σαρακατσάνος, ως πρόεδρος του Συλλόγου  Σαρακατσαναίων Πεντελικού βουνού, χαιρέτισε την έκδοση λέγοντας ότι «το βιβλίο αποτελεί μια σοβαρή στοιχειοθετημένη μελέτη με επώνυμα προσκλητήρια των σιναφιών κατά περιοχή και περίοδο». Παράλληλα, και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος δεν έκρυψε την συγκίνησή του αφού στις σελίδες του βιβλίου επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η σαρακατσάνικη καταγωγή του, ως απόγονος του Χρήστου Καψάλη που ανατίναξε την πυριτιδαποθήκη στο Μεσολόγγι και μαζί με τους γέροντες πέρασε στην αιωνιότητα.

Την έκδοση χαιρέτησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Αλκιβιάδης Στεφανής, που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον δήμαρχο και πρώην διοικητή του, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΠΟΣΣ, Νικόλαος Ηλ. Κατσαρός, η πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς «Η Ελληνική Λεβεντιά», Σταυρούλα Πάνου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ενώ για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α., Κωνσταντίνος Ζαζιάς, ο αρχαιολόγος και πρώην διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, Νικόλαος Καλτσάς, ο αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Αθανάσιος Χρήστου και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, Νικόλαος Αλικάκος, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζάκος, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, ποιητής και μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση, Βαγγέλης Χρόνης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Λευτέρης Κιτσούλης και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet