Στο υπό κατάληψη αμαξοστάσιο Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Κοινωνία

Στο υπό κατάληψη αμαξοστάσιο Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Το αμαξοστάσιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους στον Δήμο, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουνίου ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη:

«Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργατών καθαριότητας ζητώντας μάλιστα την επιστροφή των μισθών τους, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση  στους δήμους και κατά συνέπεια στην καθαριότητα. Έτσι αυτό το τριήμερο με απόφαση της ομοσπονδίας των εργαζομένων έχουν καταλάβει τα αμαξοστάσια των δήμων σαν μια ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή τους και να μην τους πετάξουν σαν στημένες λεμονόκουπες στον δρόμο.

»Στον Δήμο μας σε αυτή τη δύσκολη θέση βρίσκονται 25 περίπου εργάτες καθαριότητας οι οποίοι είχαν προληφθεί με νόμιμες διαδικασίες το 2015 και οι συμβάσεις τους που ήταν σε κάποιους δίμηνες και σε κάποιους άλλους οκτάμηνες, παρατάθηκαν έως το τέλος του 2017 με  νόμο που ψήφισε η Βουλή.

»Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου, που βρίσκεται πίσω από τη Μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Εκεί έμεινε αρκετή ώρα συνομιλώντας όχι μόνο με τους επικεφαλής του σωματείου, αλλά και με πολλούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Άκουσε την αγωνία των ανθρώπων που ενώ έχουν σύμβαση με τον Δήμο έως 31 Δεκεμβρίου 2017 βλέπουν σήμερα να τους ζητούν να επιστρέψουν πίσω ακόμα και τους δεδουλευμένους μισθούς. Και φυσικά υποσχέθηκε συμπαράσταση. 

»Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν τίποτε άλλο από το δίκιο τους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και τις τρεις ημέρες επέτρεψαν να βγούνε από το αμαξοστάσιο απορριμματοφόρα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του Δήμου. Σήμερα έδωσαν βάρος στην καθαριότητα των περιοχών που έγιναν οι λαϊκές αγορές στην Πεύκη και τη Λυκόβρυση».

«Ενώνουμε μαζί με τους άλλους δήμους τη φωνή μας ώστε να λυθεί το πρόβλημα με προσλήψεις αορίστου χρόνου και απαιτούμε να σταματήσει ο διαχρονικός εμπαιγμός των εργαζομένων στην καθαριότητα» τόνισε ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet