Φ. Αλεξόπουλος: Πληρώσαμε ακριβά το κτήμα Ιόλα, ας το αξιοποιήσουμε σωστά
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος: Πληρώσαμε ακριβά το κτήμα Ιόλα, ας το αξιοποιήσουμε σωστά

Ανοιχτή επιστολή σχετικά με την απόκτηση του κτήματος Ιόλα από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής απευθύνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος. Σε αυτήν, αφού εκφράζει τους προβληματισμούς του για το υψηλό τίμημα εξαγοράς του χώρου, ωστόσο θέτει ως μείζον θέμα το πώς αυτός θα αξιοποιηθεί προς όφελος της πόλης και των δημοτών της.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Φώτη Αλεξόπουλου:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου καταθέτει ως θέμα προς ψήφιση την απευθείας αγορά της βίλας Ιόλα.

Το παραπάνω θέμα έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική μας κοινωνία κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ποσό των 3.000.000 ευρώ που θα δώσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στον νυν ιδιοκτήτη είναι προφανώς « μεγάλο» και «δυσεύρετο» για αυτές τις εποχές.

Από την άλλη μεριά, όμως, κρίνοντας το παρελθόν με γνώμονα τα «δωρεάν κληροδοτήματα» που έχουν δοθεί στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και γνωρίζοντας την «τύχη τους», ευελπιστώ ότι το κτήμα Ιόλα μια και θα πληρωθεί (cash) , ίσως να έχει μια καλύτερη και διαφορετική αντιμετώπιση.

Σίγουρα όμως , αν ήμουν επιχειρηματίας, θα συμφωνούσα με την αντιπολίτευση και με τις ενστάσεις τους και δεν θα έδινα με τίποτα 3.000.000 ευρώ για το συγκεκριμένο ακίνητο… όμως είμαι δημότης και ενεργός πολίτης αυτής της πόλης και θα πρέπει να σκέπτομαι διαφορετικά.

Πώς θα πρέπει να σκέπτομαι; Ως ο υπερασπιστής της δημοτικής περιουσίας και ο προασπιστής των συμφερόντων των δημοτών και της πόλης.

Με τη θετική ψήφο διασφαλίζω την πολιτιστική μνήμη και το διεθνές κύρος του ονόματος Ιόλα.

Με τη θετική ψήφο παραδίδω ένα μεγάλο κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλους τους εκ του νόμου, δυνάμει, δημότες – κληρονόμους.

Τέλος , με τη θετική ψήφο από την Τέταρτη 12 Ιουλίου του 2017 βάζω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς διαβούλευση: Τι μέλει γενέσθαι τώρα;

Αυτό θα πρέπει να είναι το θέμα προς συζήτηση την Τετάρτη: Τι μέλει γενέσθαι τώρα; Δηλαδή, πώς αυτό το πολιτιστικό μνημείο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, επισκεψιμότητα, πανελλήνια & διεθνή πολιτιστική αναγνώριση και φυσικά… χρηματικά κέρδη για την πόλη, τους δημότες και τα τοκοχρεολύσια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet