Σε κατασκηνώσεις στην Κερατέα & την Ιβελίν της Γαλλίας παιδιά από τα Βριλήσσια
Κοινωνία

Σε κατασκηνώσεις στην Κερατέα & την Ιβελίν της Γαλλίας παιδιά από τα Βριλήσσια

O Δήμος Βριλησσίων μέσω του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης για 2η χρονιά, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας παιδιών, προγραμμάτισε αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής στην Κερατέα, εντελώς δωρεάν, την συμμετοχή 11 παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για χρονικό διάστημα 10 ημερών μέσα στον Αύγουστο.

Επίσης τον Αύγουστο, για δεύτερη χρονιά και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λαϊκής Αλληλεγγύης Ελλάδας, στέλνει εντελώς δωρεάν δύο παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην Κατασκήνωση στο «Χωριό των φίλων του κόσμου» στην Ιβελίν της Γαλλίας.

Στο πλαίσιο της διαμονής προβλέπεται, εκτός των δημιουργικών εργαστηρίων και των άλλων δραστηριοτήτων μέσα στην κατασκήνωση και την πόλη που φιλοξενεί τα παιδιά, επίσκεψη στις Βερσαλλίες και το Παρίσι (Μουσείο του Ανθρώπου, βόλτα με καραβάκι στον Σηκουάνα).

Το «Χωριό των Φίλων του Κόσμου» είναι γενικά:

  • Ένα μέρος που ενθαρρύνει τις συναντήσεις και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ παιδιών από διαφορετικές χώρες.
  • Μία κατασκήνωση πλήρως εξοπλισμένη, που προσφέρει μία απλή, ήρεμη και ξεκούραστη ατμόσφαιρα που βοηθάει να αναπτυχθεί η αίσθηση της συντροφικότητας.
  • Ένα μέρος όπου εκτυλίσσονται αθλητικές, πολιτιστικές, μουσικές δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια για θέατρο, χορό, ζωγραφική κ.ά.
  • Ένας χώρος διαλόγου για τις αξίες της αλληλεγγύης και την έννοια του πολίτη, μέσα από ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τα παιδιά.

Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, μέσω σχετικής ανακοίνωσης εύχονται σε όλα τα παιδιά «καλό καλοκαίρι!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet