Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 9-12 ετών

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Παιδικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που αφορά τις ηλικίες 9-12 ετών, για την περίοδο 2017-2018, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου. Συντονίστρια η συγγραφέας Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί για 2η χρονιά τη δράση αυτή εθελοντικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαβάστηκαν αποσπάσματα με συμμετοχή όλων των παιδιών από το Ανθολόγιο «Ταξίδι στην Τρυφερότητα» Τεύχος 3, το οποίο περιλαμβάνει τα διακριθέντα ποιήματα και διηγήματα συγγραφέων και ποιητών του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας.

Τόσο τα ποιήματα όσο και τα διηγήματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον των παιδιών και δημιουργήθηκε μια όμορφη συζήτηση με θέμα τα ζώα.

Τα παιδιά δήλωσαν έντονη την επιθυμία να αποτυπώσουν στο χαρτί με ζωγραφιές τα όσα είχαν ακούσει. Έτσι η συντονίστρια επέλεξε να τους διαβάσει ένα ακόμα διήγημα, ενώ εκείνα ζωγράφιζαν. Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet