Δ. Κωνστάντος: Βραδιά ντροπής η εκδήλωση τιμής στον Μανόλη Αναγνωστάκη
Πολιτισμός

Δ. Κωνστάντος: Βραδιά ντροπής η εκδήλωση τιμής στον Μανόλη Αναγνωστάκη

Για «βραδιά ντροπής» στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, καθώς η συμμετοχή τόσο δημοτικών συμβούλων, όσο και πολιτών ήταν πολύ μικρή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης σημειώνεται:

Σκέψεις & συμπεράσματα (μάλλον δυσάρεστα) με αφορμή την εκδήλωση για τον οικουμενικό & Πευκιώτη Μανόλη Αναγνωστάκη

Με αφορμή την οφειλόμενη εκδήλωση τιμής και μνήμης στον οικουμενικό και Πευκιώτη Μανόλη Αναγνωστάκη που οργανώθηκε από το ΠΕΑΠ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα που φέρει το όνομά του, θέτω στον δημόσιο διάλογο ορισμένες σκέψεις και συμπεράσματα (μάλλον δυσάρεστα) τόσο ως δημοτικός σύμβουλος όσο και ως πολίτης.

Σε αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τεθεί από συναδέλφους διαφόρων παρατάξεων η σπουδαιότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων με αναφορά στο έργο και στην προσωπικότητα του Μανόλη Αναγνωστάκη. Ο πρόσφατος θάνατος της αδερφής του, της σπουδαίας Λούλας Αναγνωστάκη, έφερε και πάλι στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο την οφειλόμενη πρωτοβουλία του Δήμου για την οργάνωση μιας εκδήλωσης τιμής και μνήμης στον Μανόλη Αναγνωστάκη, την οποία και υλοποίησε μέσω του ΠΕΑΠ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου με την παρουσία και συμμετοχή μεταξύ άλλων της ηθοποιού κας Εύας Κοταμανίδου, η οποία απέδωσε άψογα με το σπουδαίο υποκριτικό της ταλέντο ποιητικά και κριτικά κείμενα του οικουμενικού και Πευκιώτη τιμώμενου ποιητή μας.

Δυστυχώς το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» οι παρόντες δεν ήμασταν περισσότεροι από πενήντα σε έναν Δήμο 40.000 κατοίκων, σε μια Πεύκη σχεδόν 30.000 κατοίκων. Ο δήμαρχος, ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι, τέσσερις μόλις από τους 33, μεμονωμένοι σύμβουλοι από τα δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου, ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ, απουσία των περισσοτέρων προέδρων συλλόγων και φορέων, λιγοστοί κάτοικοι.

Αν πραγματοποιούμε εκδηλώσεις απλά για να «βγάλουμε» την υποχρέωση, να προσφέρουμε τιμητικές πλακέτες, να δημοσιοποιήσουμε όμορφα και «γλυκανάλατα» δελτία Τύπου τότε «πρόβλημα ουδέν» και καλώς πορευόμαστε ως Δήμος και τοπική κοινωνία.

Θλίψη και απογοήτευση μου προκάλεσε και η απουσία των συμπολιτών μας, η απροθυμία να τιμήσουμε με τη συμμετοχή μας έναν ακέραιο άνθρωπο, έναν κορυφαίο ποιητή, έναν διακεκριμένο συμπολίτη μας όσες δικαιολογίες και να κατατεθούν στο «τραπέζι» του διαλόγου σε μια προσπάθεια να μειώσουμε την προσωπική μας ευθύνη.

Ήταν μια βραδιά ντροπής, αυτό τουλάχιστον αισθάνθηκα και σας το μεταφέρω χωρίς καλλωπισμούς και ωραιοποιήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet