Ημερίδα «Αυτοδιοίκηση και ΑμεΑ» από τον ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Ημερίδα «Αυτοδιοίκηση και ΑμεΑ» από τον ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων

Ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΑμεA» διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30 στην αίθουσα «Μουσών» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Κισσάβου 11, Βριλήσσια).

Αφίσα Ημερίδας «Αυτοδιοίκηση και ΑμεΑ»

Προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ημερίδα η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων, Βούλα Αρσένη-Λάμπρου, σημειώνει:

«Μία ημερίδα πολύ σημαντική με εξειδικευμένους επιστήμονες ομιλητές για θέματα εξαιρετικής σημασίας για τα ΑμεΑ που αφορούν όμως όλη την κοινωνία.

»Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή να υπάρχουν ακόμα διακρίσεις, ρατσισμός και δύσκολη καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρίες.

»Το 10% του πληθυσμού στην Ελλάδα έχει μια μορφή αναπηρίας, είτε κινητική, είτε διανοητική, ενώ παγκόσμια η ομάδα αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη μειονότητα.

»Στόχος μας είναι η γνωριμία με τα ζητήματα αυτά και επιδίωξη μας η αύξηση της συνείδησης και η μείωση της εσωστρέφειας στους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

»Ελάτε να συμμετάσχετε στον διάλογο, να ενημερωθείτε, να κατανοήσετε, να συζητήσετε και να αναθεωρήσετε πιθανώς κάποια στάση».

Εισηγήσεις της ημερίδας:

  • «Αυτοδιοίκηση και ΑμεΑ» – Ξένος Μανιατογιάννης, δήμαρχος Βριλησσίων.
  • «Νοητικές διαταραχές στην Γ΄ ηλικία και  νοητική στέρηση» – Ιωάννης Παπατριανταφύλλου, ψυχίατρος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας.
  • «Θέματα εκπροσώπησης ανθρώπων από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού χωρίς δικαίωμα δικαιοπραξίας» – Αλεξάνδρα Ρηγάτου, δικηγόρος.
  • «Στέγαση στην Κοινότητα για άτομα με αναπηρία. Δυνατότητες και προοπτικές» – Βασίλης  Καλοπίσης, ειδικός παιδαγωγός, συντονιστής Συλλόγου «Πέταγμα».
Πρόσκληση στην Ημερίδα «Αυτοδιοίκηση και ΑμεΑ»

­

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet