Επαφές δημάρχου Αμαρουσίου με δημάρχους της Κύπρου
Κοινωνία

Επαφές δημάρχου Αμαρουσίου με δημάρχους της Κύπρου

Επαφές με δημάρχους της Κύπρου είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, καθώς συναντήθηκε με τη δήμαρχο της αδελφοποιημένης με το Μαρούσι πόλης της Λακατάμιας, Φωτούλα Χατζήπαπα, και τον δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Οι επαφές πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου, στην οποία συμμετέχει ο κ. Πατούλης, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Πατούλης και η κα Χατζήπαπα είχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, την ευκαιρία να εκφράσουν την αμοιβαία και σταθερή βούλησή τους για επικαιροποίηση της αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Λακατάμιας.

Για τον σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία της πόλης Λακατάμιας με επικεφαλής τη δήμαρχο Φ. Χατζήπαπα θα επισκεφθεί σύντομα τον Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να προχωρήσουν δράσεις και πρωτοβουλίες σε τομείς που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, την κοινωνική αναβάθμιση, την προστασία του περιβάλλοντος, την προαγωγή της υγείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Η διαδικασία αδελφοποίησης είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2009, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου επισκέφθηκε, επίσης, στο γραφείο του τον δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, προκειμένου να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα προγράμματα που θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι δύο πόλεις, αλλά και θέματα σχετικά με την Πράσινη Γραμμή της Κύπρου.

Ο κ. Γιωρκάτζης ευχήθηκε στον κ. Πατούλη «καλή επιτυχία» σε κάθε επιδίωξή του, σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο στόχο του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Είχαμε την ευχάριστη ευκαιρία να συναντήσουμε τους αδελφούς Κυπρίους και ιδιαίτερα τη δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης της Λακατάμιας με το Μαρούσι και τον δήμαρχο Λευκωσίας.

»Δημιουργούμε φιλικές σχέσεις και εποικοδομητικές συνέργιες ανάμεσα στις πόλεις μας, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet