Μαρούσι: Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού υπό… κανονικές συνθήκες
Πολιτική

Μαρούσι: Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού υπό… κανονικές συνθήκες

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2018.

Η συζήτηση, αν και πολύωρη, δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο στα όσα σταθερά επαναλαμβάνονται τα τελευταία μνημονιακά χρόνια σε ανάλογες συνεδριάσεις του Σώματος.

Έτσι, η μειοψηφία εστίασε στην «πλασματικότητα» και «αποσπασματικότητα», τόσο του Τεχνικού Προγράμματος όσο και του Προϋπολογισμού, όπως και στην «έλλειψη διεκδικητικότητας» από πλευράς της δημοτικής Αρχής.

Από την άλλη, η διοίκηση, συμφώνησε ότι οι Δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν στο «ασφυκτικό περιβάλλον» που διαμορφώνουν τόσο οι μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο και ο… εγχώριες δυσκολίες, όπως το γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά και η κακή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Επισήμανε, ωστόσο, ότι -έστω και με αυτές τις συνθήκες- επιχειρεί και επιτυγχάνει -όπως εκτιμά- τη σωστή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της πόλης, με ταυτόχρονη κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Το σημείο που, έστω και προσωρινά, προκάλεσε ένα κάποιο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση ήταν η ένσταση από πλευράς της μείζονος μειοψηφίας για το κατά πόσο η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος απαιτούσε σχετική ή απόλυτη πλειοψηφία, που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, μέχρι να ληφθεί και νομική συμβουλή. Τελικώς, το θέμα «το πήρε πάνω του» ο πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Βραχνός, που θεώρησε ότι το θέμα είχε τελικώς υπερψηφιστεί, παρά τις διαμαρτυρίες της μείζονος, που προειδοποιούσε με προσφυγή στα αρμόδια όργανα.

Πάντως, από τη γενική γραμματεία του Δήμου υπήρξε σήμερα ενημέρωση ότι επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας.

Σημειώνεται ότι, παρά το περασμένο της ώρας, η μείζων μειοψηφία υπέβαλε σε «διαδικαστική γυμναστική» τη διοίκηση κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Αμαρουσίου, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία, βλέποντας άδεια τα έδρανα της πλειοψηφίας. Ωστόσο, σε ελάχιστο χρόνο επέστρεψαν στην αίθουσα οι απόντες δημοτικοί σύμβουλοι και όλα τελείωσαν ομαλά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet