Έναρξη νέων θεματικών ενοτήτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βριλησσίων
Κοινωνία

Έναρξη νέων θεματικών ενοτήτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βριλησσίων

H έναρξη της 1ης θεματικής ενότητας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου 2017-18 του Δήμου Βριλησσίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στην αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» στο πάρκο «Μ. Θεοδωράκης».

Το θέμα της διάλεξης θα είναι «Μεταφράσεις αρχαίων & κλασικών κειμένων – Λογοτεχνία Α΄ μέρος».

Η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου επισημαίνει σχετικά με τη λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου τα εξής:

«Η λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων αποτελεί “παρέμβαση” παιδείας στην πνευματική ζωή των Βριλησσίων.

»Τα τελευταία χρόνια της εφαρμογής του θεσμού στην πόλη μας, ως αντιδημαρχία Παιδείας έχουμε κατορθώσει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο να καταστεί σημείο αναφοράς για τους δημότες και να εξελιχθεί σε μια ευρύτερη πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική δραστηριότητα στην περιοχή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο -ασχέτως μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας ή επαγγέλματος- να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες με σειρές μορφωτικών διαλέξεων επί διαφόρων θεματικών αντικειμένων.

»Δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές, αλλά και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους ομιλητές, μέσα από τις διαλέξεις, έχουν προσφέρει στους συμμετέχοντες έγκυρες και κατασταλαγμένες γνώσεις, αλλά και προβληματισμούς για κάθε αντικείμενο.

»Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει προτάσεις φορέων της πόλης, σε μια προσπάθεια για το άνοιγμα του θεσμού στην τοπική κοινωνία.

»Ευχόμαστε και φέτος οι συμμετέχοντες να έχουν μια χρονιά γεμάτη γνώση και νέες εμπειρίες!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet